Hemşehrileri Yılmaz'ı Savundu

Hemşehrileri Yılmaz'ı Savundu
Rizeliler, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın “90 yıllarda Türkiye Yunanistan’ın ormanlarını yaktı” yönünde yaptığı ileri sürülen açıklamaya inanmadıklarını belirttiler.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Rizeli hemşerileri, Yılmaz’ın bir gazeteye verdiği iddia edilen “Türkiye 90'lı yıllarda Yunanistan’ın ormanlarını yaktı” konulu açıklamasının, Yılmaz tarafından verildiğine inanmadıklarını belirttiler.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Murat Artan isimli Rizeli bir esnaf  “Kendim duymadım. Basından da görmedim. Eğer bunu söylemişse, tecrübeli bir siyasinin edeceği laf değil bu. Olduğuna inanmıyorum. Sonuçta orman kutsaldır. Türk milletinin gidip de başkalarının ormanını yakacağını düşünmüyorum. Ama velev ki olmuş. Bunu Mesut Yılmaz neden söylüyor. Derdi ne. Amacı ne. Ülkeli neden zor durumda bırakıyor. Ama hiç zannetmiyorum.” Şeklinde konuştu.

murat-artan.jpg

Osman Delal isimli bir muhtar ise “Devlet sırları devleti idare edenlerle mezara gitmeli. Böyle durumlara düşmemeleri gerekir. Bana göre bu bir dedikodudur.”dedi.

Konu hakkında cevap vermenin doğru olmayacağını belirten Dursun Bilgili isimli Rizeli esnaf ise “Bu uluslar arası hukuku ilgilendiren bir konudur. Bizim buradan yorum yapmamız doğru olmaz” dedi.

dursun-bilgili.jpg

İddialar doğru ise Türkiye’nin Yunanistan’a tazminat ödemesi gerekebileceğini belirten Yüksel Fener’de, “Mesut Yılmaz’ın böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Eğer örtülü ödenekten Yunanistan’ın ormanları yakılmış ise Yunanistan’ın da tazminat hakkıdır.”dedi.

yuksel-fener.jpg

Sultan Yılmaz isimli Rizeli ise açıklamasında, “Başbakanımızdır. Rizelidir. Böyle bir şeyi söylediğini tahmin etmiyorum. Eğer doğruysa Yunanistan bize tazminat davası açabilir.”dedi.

sultan-yilmaz.jpg

Halil Bakır isimli Pazar esnafı, iddiayı duymak bile istemediğini ifade ederek, “Türkiye’nin böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Ama bazen devletlerarasında böyle şeyler olabiliyor. Ama bir Başbakanlık yapmış kişinin bunu söylememesi gerekir. Şahsen ben ondan duymadım. Duymakta istemem.” dedi.

halil-bakir.jpg

Haber: Göktürk FIRAT