Hemşin köprüsüne kavuşuyor!

Hemşin köprüsüne kavuşuyor!
Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, DSİ tarafından Hemşin'e yapılan köprünün "Kito Yaylası ve Çamlıhemşin Çat güzergahından diğer yaylalara uzanan yolun da bir parçası. DSİ'nin bu hizmetinin Hemşin için önemi çok büyük'' dedi.

Hemşin'de yapılan köprünün ay sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, ilçenin Çarşıbaşı mevkisinde Organik Çay Fabrikası ile yeni okullar güzergahı üzerinde yapılan köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Bekar, özellikle fabrikanın hizmete girmesinden sonra yetersiz kalan köprünün yıkılarak yeni köprü yapılması için çalışmaların başladığını belirterek, ''DSİ tarafından yapılan köprü, çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 400 bin liraya mal olacak. İnşaat çalışmaları devam eden köprünün ay sonunda hizmete açılması planlanıyor'' dedi.

Eski köprünün özellikle yüksek tonajlı ve uzun araçların geçişinde sorun oluşturduğunu ifade eden Bekar, ''Kentsel Dönüşüm Projesinin de sınır noktası olması nedeniyle projeye uygun olarak köprünün yenilenmesi için DSİ ile görüştük. Hemen programa aldılar ve inşaat bitme aşamasına geldi. Bu güzergah sadece Organik Çay Fabrikası ve yeni okullar bölgesi değil, Zuğa ve Kantarlı köyleri ile Kito Yaylası ve Çamlıhemşin Çat güzergahından diğer yaylalara uzanan yolun da bir parçası. Dolayısıyla DSİ'nin bu hizmetinin Hemşin için önemi çok büyük'' diye konuştu.