Hemşin'e Yüksekokul

Hemşin'e Yüksekokul
Rize’nin Hemşin ilçesine Rize Üniversitesine bağlı olarak kurulması planlanan Hemşin Meslek Yüksekokulu çalışmalarına hız verildi.

Hemşin Belediye Başkanı Halim K. Bekar’ın daveti ile ilçeye gelen Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşolğu incelemelerde bulundu. Belediye Başkanlığında yapılan toplantıya Kaymakam Caner Akgün, Belediye başkanı Halim K. Bekar, İl Genel Meclis üyesi Nadir İnce, R.Ü. Pazar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turan Yüksek ve R.Ü. Enformasyon Müdürü Mustafa Çakır katıldılar. 

Hemşin ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm ve Meslek Yüksekokulu çalışmaları konusunda bilgi veren Belediye Başkanı Bekar, Belediye hizmetlerinde öncelikli hedeflerinin Hemşin’in yeniden çağın gereklerine göre inşası olduğunu bunun için de Belediye ve TOKİ'nin yürüttüğü ortak çalışmayla ilçenin yıkılarak yeniden imar edileceğini. Proje kapsamında 70 bin metrekarelik ilçe merkezindeki birkaç kamu binasının dışında tüm binalar yıkılarak yerlerine bölge mimarisine uygun yenileri TOKİ tarafından üç katlı binalardan oluşacak 108 konut ve 47 dükkan yapılacağını, bu proje kapsamında Hemşin Meslek Yüksekokulunu da yerleştirmek istediklerini bu bağlamda sayın Rektörümüz Prof. Dr. Okumuşoğlu’nu davet ederek tavsiyelerini ve desteklerini istediklerini söyledi.

hemsine-yuksekokul-1.20091026110931..jpg

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptığı konuşmada, "hedeflerinin Rize Üniversitesini büyütmek, kaliteli-nitelikli bireyler yetiştirme ve bölge insanı ile üniversiteyi kaynaştırmak olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. YÖK’ün ve Kredi Yurtlar Kurumunun üniversite birimlerinin ilçelere yayılması fikrini pek benimsemediğini fakat Rize’nin coğrafi konumu gereği kampus üniversitesi oluşturmanın zor olduğu yönetim olarak benimsediğimiz büyüme stratejisi ile Fakülteleri il merkezinde, Meslek Yüksekokullarını ilçelere yaymayı planladıklarını, YÖK’nun kriterlerine uygun alt yapı sorunlarını çözen ilçelere bölge özelliklerine uygun, insanımıza katma değer sağlayacak nitelikli bölümleri üniversitemizin imkanlarını zorlayarak açmaya çalışıyoruz" dedi.

Hemşin’e ayrı bir önem verdiğini söyleyen Prof. Dr. Okumuşoğlu yapılacak alt yapı ve sosyal tesislerinin bir an evvel bitirilmesi gerektiğini, şartların her zaman değişebildiğini, Hemşin’de başlatılan bu çalışmanın kısa zamanda geri dönüşü olmayan bir konuma getirilmesi gerektiğini söyledi. Hemşin’de açılacak bölümlerinde iyi planlanması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Okumuşoğlu, "hangi bölümün yöre insanını mutlu edeceğinin ve katma derer sağlayacağının da araştırılarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi."

hemsine-yuksekokul-2.jpg

Yükseköğretim kurumlarının idari ve eğitim binası, sosyal tesisi, öğrenci yurdu ve akademik-idari personel lojmanları ile bir bütün olduğunu söyleyerek sağlıklı ve kalıcı bir şey yapmak istiyorsak benim felsefeme göre en iyisi olması gerektiğini ifade ederek Rektörlük süresince ve hayatının her safhasında bunun mücadelesini verdiğini söyledi. Bu projenin hayata geçmesi konusunda yerel yöneticiler ve yöre halkına önemli görevler düştüğünü söyleyen Rektör Okumuşoğlu hayırsever iş adamlarına çağrıda bulundu.  

Toplantıda konuşan Kaymakam Caner Akgün, "Meslek Yüksekokulu için belirlenen yerin Orman Bakanlığına ait hazine arazisi olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığına devredilerek kamulaştırma ve alt yapı çalışmalarının süratle yapılacağını, Üniversitenin belirleyeceği fiziksel altyapı hazırlıklarına buradaki hayırseverler ve devletimizin imkanları ile bir ucundan başlanacağını söyleyerek, çalışmalar konusunda davetimize iştirak edip bizi heyecanlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu’na teşekkür ediyoruz" dedi.

hemsine-yuksekokul-3.jpg

Heyet tarafından kararlaştırılan alanda inceleme yappıldıktan sonra Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası ziyaret edildi.