Hemşireye Saldıran Şahıs Serbest

Hemşireye Saldıran Şahıs Serbest
İstanbul Çekmeköy'de otobüste hemşire Ayşegül Terzi'yi tekme atarak darp ettiği için tutuklu yargılanan güvenlik görevlisi Abdullah Çakıroğlu, ilk...

İstanbul Çekmeköy'de otobüste hemşire Ayşegül Terzi'yi tekme atarak darp ettiği için tutuklu yargılanan güvenlik görevlisi Abdullah Çakıroğlu, ilk duruşmada tahliye edildi. Ayşegül Terzi adliye çıkışında gözyaşlarına boğularak korktuğunu söyledi.

Abdullah Çakıroğlu, Çekmeköy'de belediye otobüsünde yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atarak darp etmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Çakıroğlu hakkında, "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılması engelleme', "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', "Kasten yaralama" ve "Hakaret" suçlarından toplamda 2 yıl 7 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Anadolu 40. Ağır Ceza mahkemesinde bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Abdullah Çakıroğlu ve Ayşegül Terzi avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Mahkeme, Abdullah Çakıoğlu hakkında tahliye kararı verildi. Duruşma çıkışında açıklama yapan Terzi'nin avukatı Bahar Ünlüer Öztürk karara itiraz edeceklerini söyledi.

"BU TAHLİYE KARARINA DERHAL İTİRAZ EDECEĞİZ"

Ayşegül Terzi'nin avukatlarından Bahar Ünlüer Öztürk, "Tanık savunmasını önceden belirttiği için, tanıklar dinlendiği için deliller toplandığını gerekçe göstererek maalesef tahliye kararı mahkeme tarafından verildi. Ama biz Ayşegül'ün avukatları olarak bu tahliye kararına derhal itiraz edeceğiz. Ayrıca Ayşegül'ün korunması için yakın koruma talep edeceğiz. Bu işi takipsiz asla bırakmayacağız. Duruşmamız 21 Aralıkta saat 10.00'da sanığın ifadeleri doğrultusunda bir takım belgeler bekleniyor. Hastane raporlarının eksik olmasından dolayı hastane raporları tekrar istedi. Onların dosyaya girmesi gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan Ayşegül Terzi, adliye çıkışında gözyaşlarına boğuldu. Terzi, "Korkuyorum." diyerek avukatına sarıldı.

Kaynak:IHA