Hepimiz Hasan Vezir’iz

Hepimiz Hasan Vezir’iz
Sayısız kez Rizespor Vezir olsun dedik. Olmadı. Birde aksini yazalım dedik Hasan Vezir’e görev vermeyin ( Verirseniz ) başarılı olur dedik.

Tesadüf diyelim Hasan Vezir’i Rizespor Teknik Direktörü Oktay Çevik’in yardımcısı yaptılar. Bana kim ne derse desin ideali hedefi olan Vezir için bu onun önünü açmak değil kısıtlamaktır. Birden  Oktay Çevik ismi atıldı ortaya. Bu isim İle Hasan Vezir eş değerde yetkili olacağı söylendi. Sonra Basına dağıtılan listelerde gördüm. Oktay Çevik ( Teknik Direktör) , Hasan Vezir ( Antrenör ) olarak belirtilmişti. Bu muydu eş yetki. Hasan Vezir’in

 1997 deki Oktay Çevik Olma

Bir insan sizin hemşeriniz olabilir. Bu durum yetki verirken geçmişi hatırlamalı daha önce aynı görevi yaparken artıları eksileri hatırlanmalıdır. Çok eskiye değil 1997 yılına göz atalım. Rizespor tarihinde ilk kez Erzurumspor’dan 9 gol, ardından Sariyer’den 5 gol yiyor. Takımda isyanlarda. Futbolcular isyanda Oktay Cevik’in gitmesini istiyorlar. Yönetici Cengiz Şafak ve Takım Kaptanı Muharrem Vezir futbolcularla konuşuyor. Yapmayın etmeyin birkaç maç kaldı. Sezon sonunu getirelim. Ve Oktay Çevik’in giderken yaptığı açıklamalar. Ben o sıralar Rize Tv de çağışıyordum. O günlerin en iyi tanıkları Rize Tv Spor Servisi Sorumlusu Alaeddin Altikaya ve Rizespor Genel Menejeri Oktay Cevik’in akrabası Turan Rakıcı’dır.

Muharrem Vezir neden bu ekipte yok

Şimdi Oktay Çevik Teknik Direktör, Hasan Vezir Antrenör ikisi de yıllarca çalıştığı ekibini oluşturamadı.Yıllarca Hasan Vezir’in yardımcılığını başarı ile yapan Rizespor emekçisi Muharrem Vezir neden bu ekipte yer almadı.  Rize’deydim. Tam Oktay Çevik ile Hasan Vezir ismi gündemde. Gazeteci arkadaşım Selman Oktay Hoca’yı arıyor. Ben Muharrem Gürbüz’ü düşünüyorum. Yardımcım için diyor. Şimdi bu isim karşımıza  sportif direktörü olarak çıkıyor.

Hasan Vezir’in yeri ve sevgisi Rize’de ayrıdır

Selman Kutlu bu durumu şöyle kaleme almış: Sonuç olarak bu saatten sonra Rizesporda fitil yakılmış oldu. Bunu yakan Sezon başında Hasan Vezir’i istemeyerek Muharrem Gürbüz’ü isteyen ama o zaman başarılı olamayan Oktay Çevik’dir. Oktay Çevik bunca zaman yardımcılarına ve Hasan Vezir’e ikili oynamış ve yalan demiştir. Ama Oktay Çevik’e ve bu operasyonu yapan birilerine söylemek gerek. Hasan Vezir’in yeri ve sevgisi Rize’de ayrıdır. Hasan Vezir’in harcanmasını ya da yıpranmasına bu Rizeli izin vermez. Hele ki bunu da geçiyorum artık bu Rizeli bu camia Rizespor’un bu sezonda Bank Asya liginde kalmasına tahammül etmez. Bu yıl bunun sorumlusu kimse onunda hesabını sorar.

Son sözüm Oktay Çevik’e.

Oktay hoca sende dikkat et. Bence işleyen planda bu takımdan seninde gitmen var. Ufak bir başarısızlıkta kaldıki bu tip hareketlerle olacağı o sende yolcusun ama yerine gelecek adam belli. Bugün arkadaşım diye büyük uğraşlarla takıma getirdiğin Muharrem Gürbüz’ün dönem dönem beraber çalıştığı Ümit Kayıhan’da senin yerine gelir. Etme bulma Dünyası bu
 
Hasan Vezir hedefi olan isim. Bu gün Oktay Çevik'in yardımcılığını üstlenmışse memleket sevgisindendir. Onu bütün Rizeliler bilir. Ve herkes bilir ki ona yapılan yanlışta Haykırız : Hepimiz Hasan Vezir’iz

Rizespor İftarı ve Emeği geçenler

Gazeteci ağabeyim Recep Ali Aksoylu Rizespor Dergisini ve Rizespor Camiasının İstanbul’da bir iftarda bir araya gelmesi gerektiğini yazdı.  Şimdi iftarlar camiaları, cemiyetleri,  lobileri bir araya getirir. Rizespor İstanbul’da Rizespor’da bu bağlamda bu ana kadar bir çalışması yok. Daha önceki iftar yemekleri Rizespor Dergisi Genel Koordinatörü Mustafa Karali ve ekibinin gönüllü girişimi ile gerçekleşti. Kulüp  yardımcı değil, aksine zorluk çıkarmıştı.

Son iftarda Sayın Hasan Kemal Yardımcı : Gelecek yıl birlikt düzenleyelim demişti.  Orda katılım güzeldi, yemekler  lezizdi. Çünkü işin içinde yürek vardı. O iftarların birine katılan 1999-2000 sezonunda Rizesporu şampiyon yapan Rasim Kara Rizespor ile arasında geçen küskünlüğe son vermiş hatta kulübümüzden alacağı olan yüklüce miktarı bağışlıyordu. Bir iş yaparken geçmişine bakmalı. Ben daha önce iftarları düzenleyen Başta Mustafa Karali diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Haber: Fatih Sultan Kar