Her Mevsimde RİZE'de Turizm

Her Mevsimde RİZE'de Turizm
Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'nin, değişen turizm anlayışına pek çok farklı alternatifle cevap vermesi dolayısıyla yılın 12 ayında turist ağırlayabiileceğini kaydetti.

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, son yıllarda Rize'ye gelen turist sayısında istikrarlı bir artış olduğunu söyledi ve son yıllarda Rize turizmine ilginin oldukça arttığını belirterek, ''Alternatif turizm seçeneklerinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Rize'ye ilgi her geçen yıl artıyor. İlimiz kuş gözlemciliğinden termal turizme, heliskiden doğa yürüyüşüne kadar pek çok farklı alternatif barındırıyor. Bu potansiyelin turistlerce keşfi de her geçen gün artıyor'' dedi.

Kaçkar Dağları'ndaki göllerin cazibe merkezi haline geldiğini, birçok yerde sıfır noktada denize girilebilirken Rize'de 3 bin metrenin üzerinde rakımda göle girilebildiğini ifade eden Hocaoğlu, böylece insanların yüksek denizin dışında dağlarda da suyun serinliğini yaşama imkanı bulabildiğini kaydetti.

RİZE'DE TURİZMDE SEÇENEK BOLLUĞU

Kente turistlerin ilgisinin her yıl arttığını ifade eden Hocaoğlu, ''Her türlü turizm seçeneğine cevap verebilmesi nedeniyle turizmde tatil yapma alışkanlıklarının değiştiği günümüzde, insanların değişen arayışlarına cevap verebilecek imkanlara sahibiz. İsteyen termal turizm, dağcılık, yayla turizmi, doğa sporları, yamaç paraşütü gibi farklı faaliyetlerde bulunabiliyor. Bu zengin seçenekler, farklı seçenekler arayanları ilimize çekiyor. Yöremize gelenler tarih, doğa, yöresel lezzet ile karşılaşabiliyor. Bu imkanları tanıtarak ilimize gelen turistin artmasına çalışıyoruz'' diye konuştu.

Hocaoğlu, kente geçen yıl yaklaşık 50 bini yabancı olmak üzere 500 bin turist geldiğini belirterek, şunları söyledi: ''Bu yıl bunun üzerinde turist bekliyoruz. Yaz dönemi turizm hareketliliğimiz artık 7 ayı zorluyor. Önceki yıllarda sadece haziran-ağustos döneminde olan turizm, artık nisan ayı ile ekim, kasım ayları arasında yoğun olarak yaşanıyor. Termal turizm, kış turizmi gibi seçenekler ile mevsimsel özellikler bakımından 12 ay turizme hizmet verebiliyoruz. Son yıllarda ilimize gelen turist sayısında istikrarlı bir artış oluyor. Son 2 yılda da ilimize özellikle Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor.''

RİZE'DE TATİL İÇİN REZERVASYON GEREKLİ

Bu yıl yaz döneminde turizmde ülke genelinde olduğu gibi Rize'de de önemli atılım olduğuna dikkati çeken Hocaoğlu, ''Yaz dönemi ramazan ayına denk gelmesine rağmen turist hareketliliği devam etti. Bu oldukça sevindirici. Önümüzdeki birkaç yıl daha ramazan ayı, turizm sezonu denilen yaz mevsiminde olacak. İnsanlar da tatil yapma alışkanlıklarını buna göre belirleyecek. Bu yıl ramazan ayında gelen turist daha yüksek oranda seyretti. Ramazanda tatil yapma alışkanlığı başladı. Ramazan Bayramı dolayısıyla tatil olan hafta için Ayder Yaylası, merkez, İkizdere bölgesinde tek odanın bile boş kalmadığını sevinerek söylüyorum. Artık Rize, son dakikada tatil yapılmasına karar verilen bir il olmaktan çıktı. Aylar öncesinden rezervasyon yapılması gerekiyor'' dedi.

Rize'nin artık turizmin önemli bir adresi konumuna geldiğini ifade eden Hocaoğlu, ''Herkesin en az hayatının bir döneminde bölgeye gelmesini tavsiye ediyoruz. Sahip olduğumuz mikro klima özelliği dolayısıyla önemli avantajımız var. Değişiklik arayan insanlar bölgemizde çok şey bulacaktır'' diye konuştu.

ismail-hocaoglu.jpg