Her Öğretmene Bir Lojman

Her Öğretmene Bir Lojman
Rize’nin Güneysu ilçesinde görev yapan öğretmenlerin barınma sıkıntısını göz önüne alan Güneysu Belediyesi, lojman yapımına öncü olmak amacı ile proje yaptırdı.

Rize’nin Güneysu ilçesinde görev yapan öğretmenlerin barınma sıkıntısını göz önüne alan Güneysu Belediyesi, Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi yanındaki arazide lojman yapımına öncü olmak amacı ile proje yaptırdı.

Güneysu’da görev yapan her öğretmene bir lojman sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yapılacak lojmanların projesinin bizzat Güneysu Belediyesi tarafından yaptırıldığını söyledi.

Eğitimde istikrarı yakalamak adına gayretleri olduğunu vurgulayan Minder “Eğitim ve öğretimde istikrar ve başarı sağlanması için her öğretmene bir lojman yapılmasını hedefliyoruz. Bu amaçla Anadolu Öğretmen Lisemizin yanında kamulaştırılan alana Güneysu Belediye Başkanlığımız tarafından İstanbul’da yaşayan hemşerimiz, Mimar İbrahim Öztürk’e lojman projesini yaptırdık. Projede, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 58 adet lojman, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerimizin kullanacakları 200 kişilik konferans salonu ve spor salonu bulunmaktadır. Proje şu an tamamlanmış durumda ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak” dedi.

Güneysu’da uzun yıllar kalmayı taahhüt eden her öğretmene lojman verilmesini arzu ettiğinin altını çizen Minder “Öğretmen ve memurların uzun süreli kalmak istemediği Rize’de başarılı öğretmenleri tutmanın gayreti içerisinde, İstikrar ve başarıyı yakalamak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder 50 lojmanlık başka bir projelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.