Herkesten 1 saat sonra iftar yapıyorlar

Herkesten 1 saat sonra iftar yapıyorlar
Yaklaşık 17 saat oruç tuttuktan sonra iftara sayılı dakikalar kala sofra başında bekleyenlere yiyecek sunan restoran çalışanları, 1 saatlik sunumun ardından iftar yapabiliyor.

Günün erken saatlerinde restoranlarda iftar hazırlıklarına başlayan garson ve aşçılar, iftarda müşterilerine birbirinden lezzetli iftarlıklar sunmak ve en iyi hizmeti vermek için gün boyu çalışıyor.

İftara sayılı saatler kala yemeklere son eklemelerini yapan gıda sektörü çalışanlarının iftar saati yaklaştıkça tempoları da artıyor. Masaların düzenini sağlayan ve sunumların son kontrollerini yapan çalışanlar son dakikalarda müşterilerin siparişlerini alıyor.

Restoranlarda, iftar masalarının hazırlanmasının ardından, ezan vaktini bildiren garsonların "afiyet olsun" demesiyle oruçlar açılıyor.

Çatal kaşık sesleri arasında, ana yemek siparişlerini alan garson ve aşçılar, ezan okunduktan sonra da iftar öncesindeki hummalı çalışmasını sürdürüyor. Yemeğin yenilmesi ve çay ikramının ardından masaları temizleyen çalışanlar, ezan okunduktan yaklaşık 1 saat sonra iftar yemeğini yiyebiliyor.

ÖNCE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Samsun'da bir restoranda çalışan 25 yıllık aşçı Mustafa Topçu, en iyi hizmeti verebilmek için günün erken saatlerinden itibaren iftar hazırlıklarına başladıklarını anlattı.

İftara yakın güzel bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Topçu, "İftarımızı bir bardak suyla açıyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra da hep birlikte oturup yemeğimizi yiyoruz. Önemli olan toplu şekilde yemeğimizi yemek. Önce müşteri memnuniyeti geliyor" dedi.

28 yıldır aşçılık yapan Musa Çobanoğlu da gün içinde tandırdan salataya, tatlıdan ana yemeklere kadar çeşitli yiyecekler hazırladıklarını belirtti.

İftara dakikalar kala restoranda bir koşuşturmacanın başladığını dile getiren Çobanoğlu, "En son yemeği biz yiyoruz, önce hizmet" ifadelerini kullandı.

Garsonlar ise hem ekmek parası kazanmanın gururunu hem de iftarı 1 saat geç de olsa arkadaşlarıyla yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.