Herşey Söz Verdiğimiz Gibi!

Herşey Söz Verdiğimiz Gibi!
Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, "Seçimden önce söz verdiğimiz gibi çalışıyor, Rize için ortaya konulan projeleri birbir yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde yaptığı basın toplantısında "Seçim öncesi neler söylendi şimdi neredeyiz. Seçim öncesi söylemlerimizdeki projeler birbir hayata geçiriliyor. Seçim öncesi Ovit dedik, Güney Çevre yolu dedik, istihdam dedik, OGS dedik. İşte hepsi birer birer hayata geçiriliyor" dedi.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ SÖZLER BİRER BİRER YERİNE GETİRİLİYOR

Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcıları Muhammet Avcı ve Mehmet Şehitoğlu ile birlikte Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, birbirinden çarpıcı konulara değindi. Başkan Ayar, seçim öncesi Rize'ye verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerini kaydetti.

OVİT'TE İHALE BEDELİ 412 MİLYON TL.

hikmet-ayar.20120314215942.jpgSeçim öncesi neler söyledik şimdi neredeyiz diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, seçim öncesi Ovit Tüneli dediklerini hatırlatarak "Ovit Tünelinde hangi aşamada olduğumuz ortada. Ovit ihalesi yapılmış olup en iyi teklifi veren 3 firmanın teklifleri değerlendiriliyor. İhale öncesi 600 milyon TL. ihale bedeli konuşulan Ovitte ihale sürecinde şu an 412 Milyon TL. rakamları konuşuluyor." dedi. Ovit dışında Güney Çevre Yolu dediklerini ve ihalesi yapılan Güney Çevre Yolunda inşaat çalışmalarının başladığını, istihdam konusunda da Rize'de ciddi adımlar attıklarını söyleyen Ayar, İşkur ile yapılan çalışmalar sonrasında 3 bin kişinin daha iş sahibi olacağını söyledi. Ayar ayrıca Assistt'te de 700 kişilik ek personel alımı yapılacağını da kaydetti.

BU PROJELER TAMAMLANDIĞINDA RİZE İHYA OLACAK!

Organize Sanayi Bölgesi'nin hem yapım aşamasında hem yapıldıktan sonra Rize'de ciddi istihdam sağlayacağını da sözlerine ekleyen Ayar şunları kaydettti: OSB'nin kurulmasıyla Rize'de ciddi istihdam sağlanacak. OSB'nin yüzde 70'inin tamamlanmasıyla da 2. OSB'nin kurulması için çalışmalara başlayacağız. OSB dışında çay tarım alanlarının organik çay tarım alanlarına dönüştürülmesi için çalışmalarımız sürüyor. Çayın geleceği ile ilgili 15 maddelik bir plan hazırlandı. Buradaki maddeleri hayata geçirilmesi çalışmalarımız da sürüyor. Çayın markalaşması ile ilgili borsanın yürüttüğü çalışmaya destek veriyoruz. Kaçak çayla ilgili de bakanımız ve milletvekillerimizin ciddi çalışmaları var.

VEKİLLER ANKARA'DA BİZLER BÖLGEDE TAKİPTEYİZ

hikmet-ayar-muahmmet-avci-mehmet-sehitoglu-1.jpg

Rize'nin geleceği turizme bağlıdır. Bu amaçla turzimle ilgili ciddi çalışmalar yürütülüyor. Milletvekilimiz Nusret Bayraktar'ın başkanlığındaki çalışmada Samsun'dan Sarp'a kadar 1600 rakımda yayla yolları yapılarak bu yaylaların birleştirilmesi sağlanacak. Ayder Yaylası'nda yapılacak kayak parkurları için en uygun yerlerin tespit çalışmaları devam ediyor. Güçlü bir Rize için güçlü bir üniversite demiştik. Başbakan Erdoğan'ın isminin üniversitemize verilecek olması en güçlü bir adımdır. üniversitemiz artık Rize'mize küçük geldiğinden yeni bölümlerin açılması için hızla yeni binaların yapımına başlamak zorundayız. Bunun için de çalışmalar başlatıldı. İlimizde başlatılan kentsel dönüşümde inanılmaz bir talep var ve yeni kentsel dönüşümlerin başlayacağı alanlar içni çalışmalar başlatacağız. Rize ile ilgili yatırımları ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Miletvekillerimiz ve bakanımız Ankara ayağını bizde bölgedeki ayağını takip ediyoruz.