Heyelan Karayolunu Kapattı

Heyelan Karayolunu Kapattı
Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Malatya-Adıyaman Karayolu'nda heyelan oluştu.

Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Malatya-Adıyaman Karayolu'nda heyelan oluştu. Yaşanılan heyelan sonrası karayolu trafiğe kapanırken araç trafiği geçici olarak yapımı devam eden Erkenek Tüneli'nden veriliyor.

Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış ile birlikte Malatya-Adıyaman Karayolu'nun Ernenek Tüneli yakınlarında heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle karayolu kapanında yüzlerce araç yolda kaldı. Doğu'yu Akdeniz'e bağlayan yolda yaşanan heyelan nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken bölgeye Adıyaman ve Malatya karayolları ekipleri yönlendirildi.

Jandarma ekipleri Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi ile Gölbaşı tarafından araların geçişine izin vermezken kilometrelerce kuyruk oluştu. AFAD ekibinin de bölgeye gelmesi ile ekipler çift taraftan heyelan nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışma başlattı. İş makineleri ile yol açma işlemi başlatılırken uzun süre yolda kalan araçların geçişleri için alternatif yol güzergahı arandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın da yakından takip ettiği olay sonrasında yolda kalan araçların geçişi için Erkenek Tüneli'nden geçici olarak araçların geçişlerine izin verildi. Kontrollü olarak yolda mahsur kalan araçlar tünelden geçerek yollarına devam ederken yol açma çalışmaları da devam etti.

Heyelan nedeniyle yaklaşık 3-4 saat yolda kalan sürücülerden yanlarında yiyecek olanlar iftarlarını araçlarda açarken, bazıları ise iftarlarını açamadılar.

Heyelan Karayolunu Kapattı

Heyelan Karayolunu Kapattı

Kaynak:IHA