Heyelan Rize Güneysu Yolunu Kapadı

Heyelan Rize Güneysu Yolunu Kapadı
Rize’de dün gece etkili olan şiddetli yağış maddi hasara yol açarken, Rize-Güneysu Karayolu üzerinde meydana gelen heyelan Çayeli ilçesi ve Gündoğdu beldesini susuz bıraktı.

Rize’de akşam saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar süren şiddetli sağanak yağış küçük çapta hasarlara neden oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su basarken taşan dereler heyelanlar oluşturdu. Rize-Güneysu Karayolu’nun 4. kilometresinde meydana gelen heyelanla Andon İçme Suyu Tesisi’nden Çayeli ilçesi ve Gündoğdu beldesine giden su şebekesi hasar gördü. Çayeli ilçesi ve Gündoğdu beldesi susuz kaldı. Öte yandan, yolda oluşan hasar nedeniyle yok kısmen araç trafiğine kapatıldı.

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-1.jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yağan yağmura rağmen meydana gelen hasarın öngörülenden çok daha düşük olduğunu belirterek, “Rize’de artık sel ve heyelanlar ile yaşamaya alıştık. Bu nedenle önceden her türlü tedbirimizi alıyoruz. Önceden alınan tedbirler dolayısı ile yağmurun şiddetine oranla hasan düşüktür. En büyük hasarımız Güneysu yolunda meydana gelmiştir. Yolun yanından geçmekte olan içme suyu ana hattı hasar gördüğü için Çayeli İlçesi ve Gündoğdu Beldesi susuz kaldı. Hattın onarımı birkaç gün sürebilir. Onarım çalışmasının başlaması için taşar derenin sakinleşmesini beklemek zorundayız” dedi.

halil-bakirci.20130922115825.jpg

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-2.jpg

rizede-siddetli-yagis-hasara-yol-acti-3.jpg