Heyelanda Hayatlarını Kaybeden Doğan Çifti Son Yolculuklarına Uğurlandı

Heyelanda Hayatlarını Kaybeden Doğan Çifti Son Yolculuklarına Uğurlandı
Rize'nin Pazar İlçesi'nde önceki gece şiddetli yağış sonrası meydana gelen heyelanda yıkılan evlerinin altında kalarak hayatlarını kaybeden Doğan çifti son yolculuklarına uğurlandı.

İlçenin Aktaş Köyü İnce Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yıkılan evlerinin altına kalarak hayatlarını kaybeden Kemal (60) ve Ümmiye Doğan (58) çifti için ilçe merkezindeki Sahil Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Heyelanda Hayatlarını Kaybeden Doğan Çifti Son Yolculuklarına Uğurlandı

Cenazede Doğan çiftinin yakınlarına taziyede bulunmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Cenaze törenine, çiftin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrası Doğan çiftinin cenazeleri defnedilmek üzere cenaze aracına konularak Aktaş Köyü'ne gönderildi.

Heyelanda Hayatlarını Kaybeden Doğan Çifti Son Yolculuklarına Uğurlandı

Cenaze namazının ardından Kemal Doğan'ın akrabası Yaşar Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıl önce evlerinin olduğu yerde ufak tefek çatlamaların olduğunu belirterek, "Bunun üzerine ben bir dilekçe yazarak ilgili yerlere bildirmiştim. Daha sonra bana yazılı bir cevap geldi. Ben de bu yazıyı 25 yıldır saklıyorum. Hiç bir tehlike yoktur diye rapor verildi." diye konuştu. 

image-20161019151217.jpeg

Vali Erdoğan Bektaş ise acı bir olay yaşadıklarını belirterek, "Bir heyelan oldu. Heyelanın altında kalan iki vatandaşımızı kaybettik. Olayın neresinden bakarsak bakalım acı bir olay." dedi.

Rize'de zor bir coğrafyada yaşadıklarını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu: "Ciddi anlamda yağmur alıyoruz. Her yağmurdan sonra arazide bu tip kaymalar ve heyelanları yaşıyoruz. Bu olayın olduğu yerle ilgili bir müracaat olmuş. Zamanında teknik elemanlar gidip bir rapor hazırlamışlar. Bu raporu ben gördüm. Rapora göre 'arazide herhangi bir hayati tehlikenin olmadığı' ifade edilmiş. Nitekim 25 yıl boyunca da orada herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış. Geçtiğimiz yıl orada bir vatandaşımız kendi imkanlarıyla ve kendi özel ihtiyacı için bir yol yapmış. Araziyle biraz oynamış. Arkasında da bu olayı yaşadık. Bizim coğrafyamızda özellikle araziyle oynamadan önce çok düşünmemiz gerekir. Yoksa hep böyle acı sonuçlarla karşılaşmaya devam ediyoruz."

image-20161019151325.jpeg

Dün Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Aktaş köyünde, toprak kayması sonucu yıkılan evlerinin altında kalan Kemal ve eşi Ümmiye Doğan, hayatını kaybetmişti.