Hibe Program Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Hibe Program Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı
Rize'de "Kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı" kapsamında verilen "Muhasebe ve büro yardımcı elemanı eğitimi" kursu tamamlanarak kursiyerler belgelerini aldı.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, Avrupa Birliği  "Kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı" kapsamında yürütülen "Muhasebe ve büro yardımcı elemanı eğitimi" projesinin 2. kurs dönemi teorik ve staj eğitimleri tamamlandı. Proje eğitimlerine katılan kursiyere Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında yapılan törenle sertifikaları verildi.

Törene projenin aynı zamanda ortağı da olan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Gülal,  Rize İş Kur Müdürü Yahya Kanbur, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kazım Tapa, Rize Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Rize SMMM Odası Başkan ve yöneticileri ile oda üyeleri ve basın mensupları katıldı.

1.20110615220247..jpg

Oda Başkanı ve Proje Koordinatörü Muammer Berberoğlu, yaptığı açıklamada "Proje süresince 40 işsiz kadına Muhasebe ve Büro yardımcı elemanı eğitimi verilerek, muhasebe büroları ve işletmeler için ön muhasebe elamanı ihtiyacını karşılayacak elemanlar yetiştirilmiştir" dedi. 

Proje kapsamında eğitim alan kursiyerlerden 15 kişi kurumumuzun desteğiyle ilimizde faaliyet gösteren muhasebe büroları ve özel teşebbüse ait işletmelerde istihdam edilmeye başlamışlardır açıklamasında bulunan Berberoğlu, "İşe yerleştirme çalışmalarımız halen devam etmektedir" dedi ve şunları kaydetti: Proje hedefi olan 40 işsiz bayan kursiyerin mesleki eğitimler alarak istihdam edilebilir bireyler haline gelmesinin yanında, faaliyetlerimizin sivil toplum kuruluşları adına ülke genelinde uygulanabilirliği bakımından öncü bir proje olmasını vizyonumuz olarak görmekteyiz.