Hibede Son Gün 2 Kasım

Hibede Son Gün 2 Kasım
Ekonomik Yatırımların destekleneceği programda hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 150 bin TL ve tüzel kişiliklerde ise üst limitinin 600 bin TL olacağı bu projelerden faydalanmak istiyorsanız 2 Kasım son gün...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürü Şafak Bulut “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında paranın yüzde 50’si sizden, yüzde 50’si bizden olsun. Ama tesisin yüzde 100‘ü sizin olsun” dedi.

Gıda tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürü Şafak Bulut, Müdür Yardımcısı Hasbi Koca ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili İbrahim Seven tarafından Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) toplantı salonunda Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan ve üyelerin katıldığı yönelik Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

1.20121004160933.jpg

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Şafak Bulut, yaptığı açıklamada; Ekonomik Yatırımların destekleneceği programda hibeye esas proje tutarının gerçek kişi başvurularında 150 bin TL ve tüzel kişiliklerde ise üst limitinin 600 bin TL olacağını söyledi.

Bulut, hibeye esas proje tutarının %50’sinin hibe desteği ile desteklenecek. Yani paranın yüzde 50’si sizden, yüzde 50’si bizden. Fakat tesisin yüzde 100‘ü sizindir. Ekonomik yatırımlara; Bireyler, şirketler, vakıflar, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler başvurabilecek.

Başlıca yatırım konuları ise;

a) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı,

b) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,

c) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar,

ç) Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar,

d) Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri,

e) Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri,

f) Hayvansal orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar

2012 Yılı Ekonomik Yatırımlar ile ilgili konu başlıklarına değinen İl Müdürü Şafak BULUT “ Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında başlangıç yılı olan 2005 yılından bu yana 35 adet fabrika büyüklüğünde tesis yaptırıldığını ve yaklaşık 13 milyon TL’lik yatırım yapıldığını, ayrıca programın diğer bir ayağı olan makine ekipman kapsamında da ilimizde 380 çiftçimize makine ekipman verildiği ve yaklaşık 500 milyon TL’lik hibe yapıldığını belirtti.”

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 4 Eylül 2012 tarih ve 28401 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanması ile müracaatlar alınmaya başlanmış olup, başvurular 02 Kasım 2012 Cuma gününe kadar devam edecek.