Hıdırnebi Gezisi Kaçmaz

Hıdırnebi Gezisi Kaçmaz
VDDK sizleri şehrin gürültüsünden, stresli ortamından kurtarıp; ferah havası, huzur dolu atmosferiyle önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hıdırnebi Yaylası'nı görmeye davet ediyor.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK)'dan hafta sonlarına özel program...

VDDK kış sezonu sosyal faaliyetlerini hızlı açtı ve sosyal faaliyetlerinde durmak bilmiyor... Karagöl gezisi ve Fırtına Deresi'nde raftingten sonra VDDK'nın bu seferki durağı Trabzon'un Akçaabat ilçesinin ilk yayla yerleşmesi olan Hıdırnebi Yaylası...

VDDK 18 EKİM PAZAR GÜNÜ HIDIRNEBİ'DE YA SİZ?

hidirnebi-yaylasi.jpg

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu yaptığı açıklamada 18 Ekim Pazar günü Rize'den Trabzon'un Akçaabat ilçesi Hıdırnebi Yaylası'na düzenleyeceğimiz bu tur günübirlik olarak düzenlenecek ve tüm halkımıza açık olup gezimize katılmak isteyenlerin Bayram Berber ( 0505 571 75 81) ile Deniz Varlı (0532 674 14 35)' ya isimlerini yazdırmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Kalcıoğlu turu düzenlemelerindeki amaçlarının; insanlarımızı şehrin gürültüsünden, stresli ortamından bir günlükte olsa kurtarıp; halkımızın, ferah havası, dinlendirici tabiatı, huzur dolu atmosferiyle önemli bir cazibe merkezi haline gelen Hıdırnebi Yaylası'nı görmelerini, sosyal aktivitelerde yer almalarını sağlamak ve birlik beraberlik içerisinde  kaynaşmayı  pekiştirmek olarak açıkladı.  

Kalcıoğlu, ayrıca Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün internet sitesi http://www.vercenik.org.tr 'den VDDK hakkında ayrıntılı bilgi edinilebileceğini ve organizasyonlarının sitede yer alacağını ifade etti.

İŞTE HIDIRNEBİ YAYLASI

Trabzon yaylaları içerisinde Hıdırnebi Yaylası ilk yayla yerleşmesi olarak bilinir. Hıdırnebi Yaylası'nda ilk yerleşme izlerine Hıdırnebi Tepesi'nin güneyinde rastlanmakta. Bu özelliğinden dolayı Hıdırnebi civar yayla yerleşmelerinin ticari, sosyal ve kültürel merkezi olmuş.

Hıdırnebi Yaylası'nın ortalama yükseltisi 1400m. kuzey ve kuzeybatısı dik kayalıklarla çevrilidir. Yayla ve çevresinin şekillenmesinde akarsular etkili olmuş. Yaylada yükselti çevreden merkeze doğru artarak Hıdırnebi Tepesi oluşmuş ve tepe kubbe görünümü kazanmıştır.

hidirnebi-yaylasi-1.jpg

Yaylanın orta kısmına tekabül eden Hıdırnebi Tepesi 1446 metre yükseltisi ile Hıdırnebi ve çevre yaylaların zirvesini teşkil eder. Yaylanın en dikkat çekici özelliği kaynağını Hıdırnebi Tepesi civarından alan akarsuların, kuzey ve batı kısımlarındaki kayalıklar boyunca dar ve derin vadiler oluşturmaları ve vahşi bir manzara kazandırır. Treking ve hikking için çok elverişli parkurları olan Hıdırnebi Yaylası'nı Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'yle görmeyi kaçırmayın.

hidirnebi-yaylasi-2.jpg