Hidroelektrik Santral'de Sona Gelindi

Hidroelektrik Santral'de Sona Gelindi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel,Trabzon’un Hayrat İlçesi’nde 2005 yılında başlayan yaklaşık 43 milyon liralık Hidroelektrik Santral projesinde sona gelindiğini söyledi.

MÜSİAD Rize şubesinden yapılan yazılı açıklamada, MÜSİAD üyelerinin, Trabzon'un Hayrat ilçesinde yapılmakta olan ve MÜSİAD Rize şube üyelerinin ortak olduğu HES'te yapılan incelemenin ardından Of Kaymakamı Tuncay Sonel'i makamında ziyaret ettikleri belirtildi.

su.20120226221454.jpg

Kaymakam Sonel'in iş adamlarının ekonominin yüz akı olduğunu ve yaptıkları yatırımlar sayesinde ekonomiye dinamizm kazandırıldığını söylediği ifade edilen açıklamada, MÜSİAD Rize şube başkanı Temizel'in de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği kaydedildi.  

yt.jpg

Şube Başkanı Cem Temizel, HES inşaatının yapıldığı alanda yaptığı açıklamada, ülkemizdeki iş dünyasının en önemli sorunlarının başında birlikte iş yapma kültürünün zayıf olmasının geldiğini ve ortaklık kültürünün yerleşmemiş olmasının işletmelerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını engellediğini söyledi.

untitled-6.20120226222021.jpg

Temizel, “İşletmeler için kaynaştırıcı, birleştirici ve işletmeyi uzun ömürlü kılan ortak amaç ve hedef birliği, yani ortaklık kültürü anlayışıdır. Bunu gerçekleştirebilen şirketler uzun ömürlü ve güçlü olabilmekte, gerçekleştiremeyenler ise ne yazık ki; iflasın, bitişin eşiğine gelmektedir. İlimizde ortaklık kültürüne örnek olarak gösterilen tamamı MÜSİAD Rize şubesi üyesi olan, Trabzon’un Hayrat İlçesi’nde 2005 yılında başlayan yaklaşık 43 milyon liralık Hidroelektrik Santral projesinde sona gelindi. Önümüzdeki ay içerisinde üretime başlayacaktır. Ayrıca, çok ortaklı olarak yapılacak yeni proje çalışmalarımız da devam etmektedir” dedi.

Bugün artık, kaynaklara sahip olan işletmelerin değil, bu kaynakları iyi değerlendirebilen, verimli kullanan ve ortaklık ruhu içerisinde hareket edebilenlerin öne çıktığını ve varlıklarını uzun süre devam ettirebildiklerini kaydeden Temizel, “Bu nedenle MÜSİAD olarak ortaklık kültürünü geliştirmek ve birlikte iş yapma yeteneğimizi artırmak için çaba sarfediyoruz” diye konuştu.