Hikmet Ayar'dan Veda Konuşması

Hikmet Ayar'dan Veda Konuşması
Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Olağan Kongrede veda konuşmasını yaparak görevi Yeni başkan Muhammed Avcı'ya devretti.

9 Mart 2009 seçimleri öncesi Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal'ın istifasıyla boşalan Ak Parti Rize İl Başkanlığına atanan Hikmet Ayar, Başbakan Erdoğan’dan aldığı başkanlık görevini 4 yıl sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı kongrede Muhammed Avcı’ya devretti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağında Erdoğan'ın yüzünü kara çıkarmayan ve girdiği tüm seçimlerde Türkiye rekorları kırarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde yüzünü güldüren Hikmet Ayar'ın, Rize'den 2. sıra milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

hikmet-ayar-tayyip-erdogan.20141221233005.jpg

2015 Genel seçimlerinde Milletvekili Adaylığı dolayısıyla kongrede aday olmayan Başkan Hikmet Ayar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongrede veda konuşmasını yaptı. Başkanlığı dönemindeki seçimlerde Rize’nin Türkiye rekorları kırdığını ve Ak Parti’ye Türkiye genelinde en büyük desteği Rize’den verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini, İl Başkanlığının bir lütuf, bir onur olduğunu kaydeden Ayar, Rize’de bu görevi yapmanın ayrı bir onur olduğunu ifade ederek, konuşmasının sonunda partililerden helallik istedi.

hikmet-ayar-ahmet-davutoglu-muhammed-avci.jpg

Ayar, kongrede Türkiye genelinde seçim rekorları kırdıklarını Rize’de 18 belediyeden 17’sini kazandıklarını, İl Belediyeleri arasında Rize Belediyesi ile, ilçe belediyeleri arasında Güneysu ilçesiyle rekor oy aldıklarını ifade ederek il genel meclis oylarında da ayrı bir rekor kırdıklarını, Rize olarak Ak Parti'ye Türkiye genelinde en büyük desteği verdiklerini, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana  başkanlığı süresince kendilerine destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Rize Milletvekillerine de sonsuz teşekkürlerini ileten Hikmet Ayar, teşkilat içerisinde bilerek veya bilmeyerek kalbini kırdığı bütün arkadaşlarından özür dileyerek, haklarını helal etmelerini ve hakkı olanların haklarını kendisinden istemelerini istedi.

hikmet-ayar-ak-parti-rize-il-baskani.20141221233047.jpg

Ayar, kongredeki konuşmasında ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize’de böyle bir görevi bize nasip ettiği için Allah’a hamd ediyorum. İl Başkanlığı bir makam, bir lütüf bir onur ise ki onurların en büyüğüdür. Hele hele Rize’de bu görevi yapmak daha da büyük bir onurdur. Ben bu onuru 4 yıl yaşadım. Biraz da başka arkadaşlarım yaşasın düşüncesiyle birazdan huzurlarınızda bu görevi devretmeye hazırlanıyorum. Gelecek olan İl Başkanımıza ve yönetim kuruluna huzurlarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

HİKMET AYAR KİMDİR?

hikmet-ayar.20141221232944.jpg

1957 Rize’nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Çayeli’nde tamamladı. 1981 Marmara Üniversitesi işletme mezunu.Çayeli Belediyesi hesap işleri Müdürlüğü yaptı. Memurluktan istifa ederek ayrıldı. Serbest muhasebeci mali müşavir olarak kendi bürosunu açarak çalışmaya başladı. 1989 yılında Çayeli Belediyesi Başkan Adayı oldu. 1994-1999 yılları il genel meclisi üyeliğini görevinde bulundu. 1995-1999 yıllarında Refah Partisi ve Fazilet Partisinde il teşkilat başkanı olarak görev yaptı. 2 kasım 2002 milletvekili seçimlerinde Rize Merkez ilçe SKM başkanlığını yaptı. 2007 milletvekili seçiminde aday adayı oldu. 2009 yılında Ak Parti Rize İl Yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulunurken Ak Parti Rize İl Başkanlığına getirildi. Halen Çayeli’nde serbest mali müşavirlik yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.