Hikmet Karaman: Buraya Gelen Yabancılar Adam Olmayı Öğrenecek

Hikmet Karaman: Buraya Gelen Yabancılar Adam Olmayı Öğrenecek
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Gençlerbirliği maç sonrası penaltı krizi yaşadığı Kweuke'ye sert tepki gösterdi.

Rizespor, Gençlerbirliği’ni Ankara’da 3-2 mağlup etti. Ancak karşılaşmada kazanılan 3 puanın önüne 87. Dakikada Kweuke’nin kazanılan penaltıyı atmak istemesiyle başlayan tartışma damgasını vurdu. Teknik Direktör Hikmet Karaman penaltıyı atmasını istemediği Kweuke’nin penaltıyı ısrarla atmak istemesi ve topun başına geçerek penaltıyı kullanması olayı ile ilgili maç sonu Lig TV’ye konuştu.

Tecrübeli Teknik Adam Karaman, sert mesajlar gönderdiği konuşmasında “Buraya gelen yabancılar adam olmayı öğrenecek” ifadesinde bulunurken, “Türk futbolu adam gibi kulupler adam gibi yönetilecek. Antrenörler de adam gibi yönetecek, futbolcular da adam gibi işlerini yapacaklar. Profesyoneliz karşılığında para alıyoruz.” İfadeleriyle de Kweuke’nin ağır bir şekilde cezalandırılacağı imasında bulundu.

İşte Karaman’ın o açıklamaları: 3 puan önemli. Deplasmanda başlangıç 3 tane de gol var. Oyun olarak belki istediğimiz seviyede değiliz ama başlangıç adına sevindirici. Tatsız olan oyun içerisinde penaltıda penaltıcımız Deniz. Zaman zaman daha önceki dönemlerde de Leo penaltı kullandı ama orada topu alıp kimseye vermemesi daha sonra penaltıyı gol yaptı. ayrı 3. Güzel bir gol de attı ama sahadaki duruşu son derece takımdaşlıktan öte bir duruş. Bunu mutlaka değerlendireceğiz. Bir kere buraya gelen yabancılar adam olmayı öğrenecek. Sadece bu olayla ilgili değil. Adam olmayı öğrenecekler. Bu ülkede para kazanıyorlar. Öyle onu yumrukla bunu döv istediğin hareketi yap öyle bir şey yok. Bir futbol takımı birlikte kazanır birlikte kaybeder. Zaman zaman buna benzer örnekler herkes yaşayabiliyor mutlaka bunu hafta içerisinde bir değerlendirmesi olacak tabiî ki değerlendirmesi bizim bir oyun anlayışımız bir takım disiplinimiz birlikte hareket etmemiz ve herkesin bu kurallara uyması gereken birçok şey var. Şimdi görüntüleri izledim. Görüntülerde öyle bir şey yok. Aptala yatmada yok. Salağa yatmada yok. Öyle sonradan özür dileyeyim de bilmem nede yok. Türk futbolu adam gibi, kulupler adam gibi yönetilecek. Antrenörler de adam gibi yönetecek, futbolcular da adam gibi işlerini yapacaklar. Profesyoneliz karşılığında para alıyoruz. Biz geçen sene de yaşadık bunu. Bursa maçını görüntüye koyun. Orda da Deniz atacaktı. Aldı penaltıyı kaçırdı. Küme düşseydi bu takım ne olacaktı. Öyle bir şey yok kardeşim. Olayın neti bu. Ama oynayan oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Sonradan oyuna girenler oyuna katkı yaptılar. Şehrimiz adına önemli bir 3 puan aldık.

Karaman, “Kweuke’ye yaptırımınız olacak mı?” diye sorulan soruyu ise cevapsız bıraktı.