Hikmet Karaman: Gençlerbirliği Maçı Taraftarın Maçı Olacak

Hikmet Karaman: Gençlerbirliği Maçı Taraftarın Maçı Olacak
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hafta sonu evlerinde oynayacakları Gençlerbirliği maçının taraftarın maçı olacağını söyledi.

Spor Toto Süper Ligde ilk devreyi 24 puanla 8. sırada tamamlayan Rizespor, sezon arasının ardından hafta sonu ikinci yarının ilk maçında Gençlerbirliği’ni evinde ağırlayacak. Yeşil Mavili ekip pazar günü Rize'de oynayacağı maçın hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde sürdürüyor.

Sakat ve eksiğin bulunmadığı takım bugün gerçekleşen akşam idmanına tam kadro olarak çıktı. Yağmur altında geçen idmanda takımın moral ve performansının yüksek olduğu gözlendi.

İdman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Gençlerbirliği maçının taraftarın maçı olacağını belirterek taraftara önemli çağrılarda bulundu. Karaman yaptığı açıklamada, “Valisinden il müdürlerine kadar, vatandaşlardan öğrencilere kadar tüm taraftarımıza sesleniyorum. Gençlerbirliği maçı bizim için o kadar önemli bir maç. Çok iyi transferler yaptı. Bizim için çok zor bir maç olacak. Biz küme düşmeye oynarken de böyle maçlar oynadık. Hep sıyrıldık. Onun için iç sahada oynayacağımız bu maç bizim için inanılmaz önemli bir maç. Bu karşılaşmada 12. adam büyük faktör. 90 dakikanın sonuna kadar içeride kırılma anı yaşanmadan tüm Rizeliler, 7’den 77’ye kadar tüm Rizeler takımlarını desteklemeli. Bu maçı taraftar alacak. Özellikle bunu vurguluyorum. Bu maç taraftarın maçı. Burada 27 puanı yaptığımızda çok farklı yerlere gidebiliriz. Biz kaybeder ve rakip kazanırsa bu kez aşağıya oynarız. Aşağıdan kurtulmaya oynarız. Bunun için 12. adama ihtiyacımız var” dedi.

KARAMAN’DAN ÖZ ELEŞTİRİ

Rizespor Teknik Direktörü Karaman, öz eleştiri yaparak transfer konusunda başarısız olduklarını belirtip, “Transfer noktasında eksiğiz. Bir teknik direktör olarak öz eleştiri yapıyorum. Biz transfer noktasında eksiğiz. Bunu da düzeltmek zorundayız. Rizespor olarak ben, başkanım, yönetim kurulu, şirket, çevremiz taraftarımız bunu bir şekilde rayına oturtmak zorundayız. Gerekli transferleri zamanında aramıza katmak zorundayız” şeklinde konuştu.