Hikmet Karaman: İyi Bir Galibiyet Aldık

Hikmet Karaman: İyi Bir Galibiyet Aldık
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Trabzonspor gibi büyük bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 3-0 yenen Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, iki dost şehrin çok iyi bir derbi oynadığını, sonucun Rizespor açısından çok iyi olduğunu söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, galibiyetin güzel olduğunu, oyuncu ve taraftarın tebriği hak ettiğini belirtti.

Futbolda kırılma noktaları olduğunu vurgulayan Karaman, Cardozo'nun kaçırdığı penaltının, oyunun kırılma anı olduğunu ifade etti.

Kaleci Itandje'ye ayrı parantez açılması gerektiğinin altını çizen Karaman, "Penaltıyı kurtardı ve sonrasında çok net pozisyonlar çıkardı. Rakibin iyi ayakları var. Itandje'nin penaltıdan sonra güveni geldi" dedi.

 

Galibiyetin 3-0 gibi net bir skorla alındığını kaydeden Karaman, "İki dost şehir çok iyi bir derbi oldu. Bizim için sonuç çok iyi oldu. Daha çok koştuk ve pozisyonlar bulduk. Ligdeki rakiplerin kazanması, bizi alt sıralarda zorlaştırırdı. Kazanmak, bu açından da çok iyi oldu. Trabzonspor'a bol şanslar diliyorum. Oyuncularımı da kutluyorum" diye konuştu.

Geçen sezona bakıldığında ligdeki konumlarının çok iyi olduğunu aktaran Karaman, şöyle devam etti: "Ligde 21 puan bizim için çok iyi. Bu maçta Sercan'a ayrıca sevindim. İsmi okunurken pozitif tepki gelmedi. Etkilenmedi işini yapmaya çalıştı. İyi oyunu ile oyundan çıkarken alkışlarla çıktı. Türkiye'de futbol bu." 

İki tane oyuncu istediğini belirten Karaman, "Bizim takımda bir Marko Marin veya Mehmet Ekici gibi oyuncuların olması çok önemli. Pas dağıtımı eksikliği yaşıyoruz. Maç içerisinde böyle bir oyuncumuz olsa oyunsal ve skor olarak farklı yerlere giderdik" şeklinde konuştu.