Hikmet Karaman: Kweuke’ye Penaltıyı Sen At Dedim

Hikmet Karaman: Kweuke’ye Penaltıyı Sen At Dedim
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe maçındaki penaltı atışı tartışmalarını yorumladı.

1-1 berabere sona eren Rizespor - Fenerbahçe karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, saha zemininin bozuk olmasını değerlendirdi. Kweuke'nin penaltı atmayışını yorumladı ve 1-0 geriden gelmelerine rağmen disiplşinli oynadıklarını kaydetti.

LEO'YA KWEUKE'YE SEN AT DEDİM... 1-0 GERİDEN GELMEMİZE RAĞMEN...

Maç sonu yayıncı kuruluş Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Karaman, şunları kaydetti: Buraya çıkmadan programı biraz izledim. Saha ile ilgili güzel konulara değindiler. Ama bir enformasyon vermek istiyorum. Öncelikle stadyumun ismi Ç. Didi Stadyumu oldu. Ama dikkat ettiyseniz kalenin arkalarında 4 tane panel var. Yani rüzgar veren çimin nemlik oranını düşüren onlara hava veren Türkiye’de sanırım bir Fenerbahçe’de var bi biz aldık. 500 bin euroya yakın. Hem buradaki sahaya hemde antrenman yaptığımız yerlere masraf yaptık. Bundan 20 gün öncesine kadar hem burada hem kendi tesislerimizde olağanüstü mükemmel zemine sahiptik. Fakat Avustralya kampından bi geri geldik sanki kazma ile sahalarımız kazıldı. Çimcilere çok kızdım burada birileri mi oynadı. Veya bir istasyon çalışmaıs yaparsın yaptığın bölge inanılmaz şekilde bozulur. Bayağı bir araştırma yaptık. Çünkü yönetim bu konuda ciddi paralar harcıyor. Türkiye’de Avrupa’da golf sahalarını yapan kurum bizim sahalarımızla ilgileniyor. Artık sonunda şunu çıkardık. Çay mevsimi. Herhalde o bacalardan çıkan is mi, duman mı veya o pusluk sahayı zemini öldürüyor. Mümkün değil bu kadar masraf edilen bu kadar iyi hazırlanan sahanın 2 hafta içerisinde bu hale gelmesi mümkün değil hem stadın hem antrenman sahamızın. O yüzden bu enformasyonu vereyim. Diğeri aslında hem teknik direktör olarak hem futbolcu kafilesi olarak, başkan ve yönetim kurulu olarak zor bir sınav atlattık. Gençlerbirliği maçında yaşadığımız olaylar teknik adamlar için önemli bir öğreti, yönetim için bu krizi çözmek çok önemli. Her iki taraf için çok büyük sakıncaları var. Maçtan önce teknik ekipten penaltı olursa kim atacak? Takım konuşmasında bunu kendi aramızda konuştuk. Teknik ekip ne düşündü? Şunu düşündü. Evet penaltı oldu kim atacak? Deniz mi atacak, Leo mu atacak veya Slvestre oyun içerisinde ise o mu atacak veya bir başka oyuncu mu, Eren mi atacak? Teknik ekiple yapılan istişarede önce bi penaltı olsun dedik. Kimsenin ismini vermeyelim. Kararı ben vereceğim. Ve taktik toplantısında bunu vurgulayarak… Tabi hafta içi çok büyük gelişmeler yaşadık. Bugün öyle bir olaylar oldu ki ben Leo’ya Kweuke’ye sen at dedim. Ama o atmadı Deniz’e verdi. Bu aslında bir takımı ki bundan sonra kırılabilecek kulübe kırılabilir, takım içi kırılabilir. Çünkü her ne kadar maç penaltı olmadan 1-1 bitse dahi ilerleyen zamanda çok kırılgan olaylara sebebiyet verecek bir hareketler gelişti. Leo burada iyi bir karakter örneği gösterdi. Deniz’in kaçırması hiç önemli değil. Gol de yapabilir kaçırabilir de. Aynı şekilde Leo da atıp da kaçırabilirdi. Bu takım karakterini, takım olgusunu aynı zamanda Kweuke’nin de karakterini pozitif yönde, ki Deniz’in de röportajını izledim. Ne kadar hırslı olduğunu ve takımın birlikte takımdaşlık duygusunu ortaya koydu. Bunlar önemliydi.

2 MAÇTA 4 PUAN İYİ BAŞLANGIÇ

Maça gelince bi kere yediğimiz gol her ne kadar Van Persie oyun içinde etkili olmasa dahi bireysel olarak bi döndü vurdu gol. Belki iki kere top değdi ama bir tanesi gol oldu. Eskişehir-Fenerbahçöe maçını düşünecek olursak 45 dakika 0-0, +3 2-0. Yani büyük takımlar kötü oynasalar dahi skoru her an değişebilir, rakip kaleye gitmeseler dahi gittiklerinde gol yapabiliyorlar. Kulübeye baktığınız zaman kulubede oyuna hamle yaparak 1-0’ken, 0-0’ken, mağlupken oyunu değiştirecek oyuncu güçleri var. 1-0 geriden gelmemize rağmen özellikle ilk 45 dakika hem disiplinli, hem iyi oynadık. Belki penaltıyı atsak skor daha fazla ilerleyen bölümde lehimize gelişebilirdi. Genel 90 dakika bence iyi bir oyun oynadık, iyi mücadele ettik. Tabi ki eksikliklerimiz var. Dolayısıyla oyuncularımızı tebrik ediyorum. Bi maç dışarıda oynadık Gençlerbirliği, bi maç içerde Fenerbahçe. 2 maç 4 puan bence çok iyi bir başlangı. Bunun üzerine koyarak gitmemiz lazım. Fenerbahçe’yi de kutlamak gerekir. Onlar da Avrupa Liginden buraya geldi. Dolayısıyla herkese teşekkür ediyorum.