Hikmet Karaman'a Gol İçin 90 Dakika Yetmemiş!

Hikmet Karaman'a Gol İçin 90 Dakika Yetmemiş!
0-0 beraberlikle sonuçlanan Kayserispor maçı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, zaman zaman iyi şeyler yapsalar da golü bulmak için yeterli olmadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kayserispor ile sahasında 0-0 berabere kalan Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, iyi oynadıklarını ancak mücadelelerinin gol için yeterli olmadığını söyledi. Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın her iki devresinde pozisyonlar bulmalarına karşın, skor avantajını yakalayamadıklarını belirtti, uzatma dakikalarının azlığından yakındı.

Karaman yaptığı açıklamada, “90 dakikayı değerlendirdiğimizde oyun içerisinde iki yarıda pozisyonlarımız var. Golü bulabilsek oyun daha da güzelleşecekti. İlk devre kaçırdığımız goller var. Aynı şey ikinci yarı da geçerli. Karambolden doğan gol şansları değil bunlar. Zaman zaman iyi şeyler yapmaya çalıştık ama gol atmak için yeterli olmadı. Golü atsaydık rakip oyun sistemini bozacaktık. Hücuma geçeceklerdi. Daha çok boş alan bulacaktık. Olmadı. 3 dakikalık uzatma az. Türkiye’de bu 4-5 dakikanın üzerinde olmalı. Toplam 6 oyuncu değiştirdik. Hakem maçı iyi yönetti. Hakemi beğendim. Ama uzatmaları biraz daha fazla verebilirdi” dedi.

Bu tür oyunun sıkıştığı maçlarda golün önemli olduğunun altını çizen Karaman, "Golü bulamayınca rakibin direnci artıyor. Rakip son dakikalarda golü bulabilirdi. Kazanıp avantajlı durum yakalayabilirdik. Çok daha farklı şeyler olabilirdi. Bu fırsatı kullanamadık." şeklinde konuştu.