Hikmet Karaman'dan Marko Marin Transferi Açıklaması

Hikmet Karaman'dan Marko Marin Transferi Açıklaması
Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Trabzonsporlu Marko Marin transferi konusunda açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının Trabzonspor'dan devre arasında istedikleri Marko Marin'in gelecek sezon için transfer planlarında olup olmadığı ile ilgili soruya Karaman, “Rizespor'un geleceğini çok iyi planlamak zorundayız. Bir kaç gündür menajerler de arıyor. Aynısını onlara da diyorum. Gizli kapaklı hiç bir şey yapmaya gerek yok. Her şey net olmalı. Ben şuanda Rizespor'un sorumlusuyum. Başkan yönetim kurulu ve teknik heyet var. Şehir, oyuncular ve medya var. Türkiye'de kulüplerin dar boğaza girmesinin en büyük etkenlerinden biri transferde yapılan yanlışlar ve hatalar. Kulüpler yaşamıyor. Hepsi zorluk içerisinde. Biz Avrupa' dan neden geri kalalım. Anadolu kulüpleri transferde tam isabet etmeliler. Transferde ince eleyip sık dokumalıyız. Çünkü yapılan her yanlış transferin bedelini kulüp ekonomik ve sportif anlamda ödüyor. Başkan yetkili bana verdi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar değerlendiriyoruz. Kendimizi ve yaptığımız transferleri değerlendiriyoruz. Rizespor olarak gelecek sezon için hataları en aza indirip iyi transfer yapmak istiyoruz. Tüm her şeyi iyi bir şekilde incelememiz gerekiyor. Marko Marin şuanda Trabzonspor'un futbolcusu. Biz şuanda Marin ile ilgili bir şey söylememiz çok ayıp olur. Ama o nitelikte bize bir değil iki tane oyuncu lazım” cevabını verdi.

"Türkiye'ye futbolcu vermek istemediklerini söylediler"

 Anadolu kulüplerinin Avrupa'daki büyük kulüplerle ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Karaman, İngiltere'de birkaç oyuncu izleme fırsatı bulduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Yurt dışına gidiyoruz. Almanya, Hollanda ve Slovakya'da futbolcu seyrediyoruz ama almaya kalktığımızda oyuncunun Avrupa'nın büyük kulüplerinden kiralık olarak geldiğini görüyoruz. Türkiye'den en son Bursaspor'dan Enes Manchester City'ye gitti ama kiralık Belçika Ligi'ne verildi. Biz kulüpler iyi ilişkiler kurabilirsek Avrupa kulüpleri ile bunu başarabiliriz." 

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin geçen sezon 40 futbolcusunu kiralık gönderdiğinin altını çizen Karaman, "Marko Marin de Türkiye'ye geldi. Biz devre arasında Marko Marin ve menajeri ile konuşunca kulübün sportif direktörüyle görüşmemizi istediler. Bize Türkiye'ye daha futbolcu vermek istemediklerini söylediler. Burada sadece yaşanılan terör olayları değil, diğer kulüplerle ilişkiler de etkili. Bu ilişkileri nasıl geliştirebiliriz? Buraya davet edelim, tesislerimizi, antrenmanlarımızı görsünler. Bununla ilgili İngiltere'de çalışmalar yaptık." ifadelerini kullandı.