Hızlı tren raydan çıktı! (VİDEO)

Hızlı tren raydan çıktı! (VİDEO)
Ankara-Eskişehir seferini yapan hızlı tren raydan çıktı.

Ankara- Eskişehir seferini yapan hızlı tren Eskişehir'e iki kilometre kala raydan çıktı. 4 vagonu raydan çıkan trende ölen ya da yaralanan olmazken yolcuların tahliyesine çalışıldığı bildirildi.

11.00'da Ankara'dan hareket eden tren 12.40 sularında Fevzi Çakmak Mahallesi Hasanbey İstasyonu yakınlarında raydan çıktı. Yüksek hızlı trenin Eskişehir'e yakın olmasından dolayı hızını azaltması olası faciayı önledi. Bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilirken TCDD yetkilileri çalışma başlattı.

YOLCULAR ŞOKA GİRDİ

Eskişehir'de meydana gelen yüksek hızlı tren kazasında şoka girip baygınlık geçiren 7 yolcu ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Trenin kent merkezine yaklaşmış olması ve kazanın makas değişiminden sonra meydana gelmesi faciayı önledi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 11.00'de Ankara'dan hareket eden yüksek hızlı tren, 12.40 sıralarında Eskişehir'e 2 kilometre kala Fevziçakmak Mahallesi'nde raydan çıktı. 4 vagon raydan çıkarken, kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kazanın sebebinin teknik çalışmanın ardından netlik kazanacağı ancak makas değişimindeki teknik bir arızadan kaynaklanmış olabileceği bildirildi.

Yetkililer, cumhuriyet savcısı ve bilirkişinin olay yerine gelmesini beklerken, incelemenin ardından tamir çalışmasına başlanacağı açıklandı. Ankara'dan 13.00'te kalkan diğer trenin Alpu ilçesi yakınlarındaki Ağapınar İstasyonu'nda indireceği yolcuların ise buradan Demiryolları'nın kiralayacağı araçlarla Eskişehir'e getirileceği öğrenildi.

Bazı yolcular makinistin 70 kilometre hızla gitmesi gerekirken 130 km/hız yaptığını öne sürerken, bazıları ise trenin hızlı olmadığını söyledi. Tamir çalışmasının bugüne yetiştirilemeyeceği, seferlerin yarın yeniden normale dönebileceği kaydedildi.

Kaza sonrası şok geçiren 7 yolcu ise ambulanslarla Eskişehir ve Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasar gören vagonlarda mahsur kalan bazı yolcular ise camlar kırılarak dışarı çıkarıldı. Kazazede yolcular, telefonla yakınlarını arayarak durumu bildirdi.