Hoca Ahmed Yesevi Düzenlenecek Sempozyumda Anlatılacak

Hoca Ahmed Yesevi Düzenlenecek Sempozyumda Anlatılacak
Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı ünvanını taşıyan Hoca Ahmed Yesevi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen uluslararası...

Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı ünvanını taşıyan Hoca Ahmed Yesevi, Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen uluslararası sempozyum ile anlatılacak.

Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından İstanbul Üniversitesi, Abay Üniversitesi, Uluslararası Türk Akademisi ve Üsküdar Belediyesi'nin destekleri ile "Geçmişten Geleceğe Hoca Ahmed Yesevi" sempozyumu düzenlenecek. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde 26 Eylül saat 10'da açılışı yapılacak sempozyum 28 Eylül tarihine kadar devam edecek. Gerçekleştirilecek olan sempozyumda yurt içi ve yurt dışından bir çok akademisyen konuşmacı olarak katılacak. Türk İslam dünyasına önemli şahsiyetlerden biri olan Hoca Ahmed Yesevi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), tarafından 2016-2017 sezonunu Ahmet Yesevi ve Fuad Köprülü yılı ilan edeceği duyurulmuştu. "Geçmişten Geleceğe Hoca Ahmed Yesevi" sempozyumu Ayrıca Kazakistan'ın Almatı şehrinde 24-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

"100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası akademisyen"

Hoca Ahmed Yesevi'nin bir mefkûre insanı olduğunu ifade eden Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Dr. Cezmi Bayram, "Şubemiz İstanbul Üniversitesi ile beraber Yeni Türkiye'nin önündeki sorunlara açıklama ve yol göstermek için bir sempozyumla anmayı zorunlu görmüştür. Bu sempozyumun ana konusu Hoca Ahmed Yesevi'nin hikmetleri üzerinden günümüz Türk ve İslam dünyasının sorunlarına ve birlikteliğine çözüm arayışıdır. Bu sempozyuma 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası akademisyen katılacaktır. Hoca Ahmed Yesevi, sadece hayat hikâyesi ile değil çağının Türk ve İslam topluluklarının meselelerine getirdiği açıklamalarıyla günümüzde de hak edecek bir saygınlık kazanmıştır. Medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası bakımından kendi klasiklerimiz üzerinde tekrar düşünülmesine imkân verilecek bu sempozyumun istifadeli olacağı kanaatindeyiz" şeklinde konuştu.

Hoca Ahmed Yesevi Düzenlenecek Sempozyumda Anlatılacak

Hoca Ahmed Yesevi Düzenlenecek Sempozyumda Anlatılacak

Kaynak:IHA