Hopa'da Kaçakçılık Operasyonu

Hopa'da Kaçakçılık Operasyonu
Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı'nda bir yolcu otobüsünde gümrük kaçağı sigara ile akaryakıt ve eroin ele geçirildi.

Rize Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte yapılan çalışmada Hopa ilçesindeki bir adreste ve adreste bulunan yabancı uyruklu şahsın üzerinde 36 gram eroin ve 2 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmak için gümrük sahasına gelen H.D. yönetimindeki yolcu otobüsünde, şüphe üzerine arama yaptı.

X-ray cihazından geçirilen araçta yapılan detaylı aramada, aracın ön stepne boşluğuna, ön konsoldaki soğutucu dolabına, koltukların altındaki paspas altlarına, yatak kabininde sünger altına, arka sağ teker üstünde bulunan dolaba gizlenmiş vaziyette çeşitli markalarda toplam 7 bin 220 paket gümrük kaçağı sigara ile 145 litre akaryakıt ele geçirildi.

Rize Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte yapılan çalışmada Hopa ilçesindeki bir adreste ve adreste bulunan yabancı uyruklu şahsın üzerinde 36 gram eroin ve 2 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şahıs gerekli yasal işlemin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.