Horon'un Zamanlaması Yanlış

Horon'un Zamanlaması Yanlış
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tezel, Rize Turizm Derneği tarafından organize edilen Rize İçin 1 Saat, Dev Horon programı'nın zamanlamasının yanlış olduğunu belirtti...

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tezel, Rize Turizm Derneği tarafından organize edilen Rize İçin 1 Saat Dev Horon programı'nın zamanlamasının yanlış olduğunu belirtti. Tezel, "Kutlu Doğum Haftası'na denk gelen horon programının ertelenmesinden yanayız" dedi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tezel, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; Hazreti Muhammed’in (SAV) örnek şahsiyetinin ve O’nun getirdiği ilahi mesajın, insanlığın kurtuluşunun yegâne anahtarı olduğunu vurguladı. 2010 yılının aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in indirilişinin 1400’üncü yılı olmasının bu yılki kutlamaları daha da anlamlı hale getirdiğini belirten İbrahim Tezel, “Kutlu doğum haftası kutlamalarında yaşanan sevgi seli ve coşku, bunun bir yansımasıdır” dedi.

Hz. Peygamber’in (SAV) getirdiği kutlu mesajla, kötülüğün karşısına iyiliği, zulmün karşısına adaleti, kin ve nefretin karşısına sevgi ve kardeşliği inşa ettiğini kaydeden Tezel , “Peygamberimiz (SAV) gerek yaşantısı, gerekse taşıdığı evrensel değerler ile insanlığa yol gösterici olmuştur. Karanlıklar O’nun getirdiği ilahi ışıkla aydınlanmıştır. O, huzur ve barışın teminatıdır. Daha güzel bir dünyayı ancak O'nun getirdiği değerlere sahip çıkarak tesis edebiliriz. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, Peygamber Efendimiz’i yeniden anlamanın önemli fırsatlarından biridir. Bu hafta, Efendimiz’in örnek yaşamını ve ilahi mesajlarını gerçek manasıyla idrak etmenin vesilesi olmalıdır.” temennisinde bulundu.

Ayrıca Rize Turizm  Derneği Tarafından 16.04.2010 Cuma günü düzenlenecek horon  programına da değinen Başkan İbrahim Tezel, Rize’nin kültürünün, örfünün, adetinin, güzelliklerinin   tanıtılmasının  güzel olduğunu ifade ederek; “Rize Turizm Derneğinin düzenleyeceği horon programının zamanlaması yanlış olmuştur. Hz. Peygamberin (s.a.v) doğum coşkusunun ve sevincinin yaşandığı Kutlu Doğum Haftasında horon programını tertiplemek isabetli bir karar olmamıştır. Farklı bir tarihte bu horon programı ve rekor denemesi yapılabilirdi. Kutlu Doğum Haftasının Hz. Peygamberi ve o’nun getirdiği ilahi mesajı anlatan programlarla geçirilmesi en doğru davranıştır. Dernek yetkililerinin tertip ettikleri programın zamanlaması doğru olmamıştır. Kutlu Doğum Haftasının dışında bir tarih tespit etmelerini isterdik. Dernek yönetiminden Kutlu Doğum Haftasının özüne uygun yaşanmasına katkı sağlamak amacı ile tertip ettikleri horon programını  ve rekor denemesini   daha uygun bir tarihe ertelemelerini ve bu yönde bir karar almalarını bekliyoruz.” dedi.