HUDER Rize Avukatlık Mesleğini Öğrencilere Tanıttı

HUDER Rize Avukatlık Mesleğini Öğrencilere Tanıttı
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Av. İbrahim Arslan, avukatlık mesleğini öğrencilere tanıttı.

Rize Barosu Avukatlarından İbrahim Arslan, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi adına Rize Vakıflar İlköğretim Okulu’nun “Meslek Tanıtım Günleri” etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilere avukatlık mesleğini tanıttı.

Vakıflar İlköğretim Okulu öğrencilerine avukatlık mesleğini anlatan Av. İbrahim Arslan, iyi avukat olmanın yolunun çok çalışmaktan ve çok okumaktan geçtiğini, ayrıca araştırmacı bir ruha sahip olmak gerektiğini belirterek, “Haksızlığa karşı hakkı savunmanın bir erdem olmasının yanında adaletin gerçekleşmesine katkı yapan bir meslek icra ediyor olmak biz avukatlar için büyük bir mutluluktur" diye konuştu.

huder-rizede-ogrencilere-avukatlik-meslegini-tanitti-(3).jpg

Bu açıdan avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu, avukatın sermayesinin bilgisi olduğunun ve ağır sorumluluk gerektirdiğinin altını çizen Arslan, daha sonra mesleği ve mesleğe özel terimleri öğrenciler ile paylaştı.

Programın son kısmında öğrencilerin sorularına cevap veren Arslan bu organizasyonun çocuklar kadar kendisi için de faydalı olduğunu, sorular karşısında zorlandığını fakat çocukların sorgulayıcı tavırlarının gelecek adına kendisini umutlandırdığını belirtti.

Arslan, program sonunda ise öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

huder-rizede-ogrencilere-avukatlik-meslegini-tanitti-(2).jpghuder-rizede-ogrencilere-avukatlik-meslegini-tanitti-(4).jpghuder-rizede-ogrencilere-avukatlik-meslegini-tanitti-(1).jpg