HUDER Rize'den Arakan Mesajı

HUDER Rize'den Arakan Mesajı
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi İstişare Heyeti, Arakan’daki Müslüman katliamını kınadı.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi İstişare Heyeti, Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan başkanlığında bir araya gelerek Arakan’daki Müslüman katliamını kınadı

HUDER Rize Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan, Av. Ümit Peçe, Av. Fatih Temizkan, Av. İbrahim Arslan, Av. Adem Kuvel, Av. Mehmet Can Tüfekçi, Av. Hasan Kocaman, Av. Mehmet Küçükmustafa, Av. Mutlu Koyunoğlu, Av. Elif Karaloğlu, Av. Mustafa Kurt ve Av. Şennur Topal’ın katıldığı istişare heyet toplantısı sonrasında, Myanmar'ın Arakan bölgesinde Myanmar askerlerinin binlerce Müslümanı öldürüp, kadın ve çocuklara türlü işkenceler yaptığı; Dünyanın ise yaşananlara karşı kör ve sağırı oynadığı katliama karşı kınama mesajı yayımladı.

Mesajda, Kurban Bayramı gelmeden önce kurban olan Arakanlı Müslümanların çığlıklarının Bayram heyecanımızı, Bayram coşkumuzu hüzne çevirdiği ifade edilerek, Müslümanlar olarak yıllardır kan ve gözyaşıyla mübarek bayramlarımıza girdiğimiz belirtilerek, Kurban bayramının Dünya üzerinde akan müslüman kanının sonlanmasına vesile olması temenisinde bulunuldu.

HUDER Rize İstişare Heyetinin mesajında şunlar kaydedildi: Kurban Bayramı gelmeden önce kurban olan Arakanlı Müslümanların çığlıkları, Bayram heyecanımızı, Bayram coşkumuzu hüzne çevirdi. Biz Müslümanlar yıllardır kan ve gözyaşıyla giriyoruz mübarek bayramlarımıza.

Mevsimler değişse de, İslam coğrafyasının bölgeleri farklı olsa da kan ve gözyaşı değişmiyor, hep Müslümanların kanı akıyor hem de oluk oluk, hep Müslüman gözler yaş döküyor, acının feryatları hep bizim mahalleden geliyor.

Yıllardır tüm kesimleriyle dünya Müslümanları, birlik ve beraberlik içerisinde acısız bir bayram geçirmedik.

Irak, Afganistan, Pakistan, Filistin, Suriye, Türkiye, Mısır, Doğu Türkistan, Arakan böylece uzar gider kan ve gözyaşlarıyla dolu liste.

Akan gözyaşının durması için tüm müslüman ülkeleri en az Ülkemiz kadar ümmetin derdiyle dertlenmeli ve kenetlenmelidir.

Kurban bayramının tüm müslüman halklar için bir uyanışa ve kenetlenmeye vesile olmasını, zülme karşı tek vücüt hareket ederek dünya üzerinde akan müslüman kanının sonlanmasına vesile olmasını yüce Mevla'dan diliyor mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyoruz.