Hükümet Balyoz planına ne dedi?

Hükümet Balyoz planına ne dedi?
Taraf'ın bugün manşetten duyurduğu 2003'te darbe iddiasına hükümetten temkinli açıklama geldi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Taraf Gazetesi'nin haberiyle ilgili kuruluşların açıklamalarını ve yargı makamlarının işlemlerinin sabırla beklenmesi gerektiğini söyledi. 

Çiçek, Gölbaşı Havsak Devlet Hastanesi Ek Binası'nın açılış törenine gelişinde basın mensuplarının, Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fatih Camii Bombalanacaktı" haberiyle ilgili sorularını cevapladı.

"Bir gazetenin manşetinde iki camiye bombalı saldırı düzenleneceği yönünde bilgi yer aldı. Haberde önemli dayanaklara yer veriliyor. Son dönemde bununla birlikte cereyan eden olaylarla ilgili ne düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya Çiçek, son dönemlerde bu tür yayınların yapıldığı, haberlerin gündeme geldiğini belirterek, bunun gerçekliğinin ne olduğu tam bilmeden, gerekli araştırma yapılmadan ve konuyla ilgili açıklamaların tümünü görmeden bir değerlendirme yapmanın yanlış, eksik olacağını söyledi. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların başında bilgi kirliliğinin geldiğine işaret eden Çiçek, "Bir konu gündeme geliyor. Konuyla ilgili demin söylediğim tüm unsurlar ortaya çıkmadan değerlendirme yaptığımızda, bunu da siyasetin gündemine oturttuğumuz vatandaşın da kafası karışıyor, toplum daha farklı değerlendirmelerin içine itiliyor. Bence önümüzdeki günlerde konuyla ilgisi olan varsa, ilgili kurumlar belki bir açıklama yapar. Onları görüp bir değerlendirme yapmayı tercih ederim. Bu tür haberler zaten basın yoluyla gündeme geldiğinde yargı makamları suç teşkil eden bir yanı varsa bunu inceliyorlar, araştırıyorlar. İşin bir de o yönünü görmek gerekir. Sabırla beklemek daha doğru olur." dedi. 

Taraf Gazetesi'nde yer alan haberdeki eylemin 2003 tarihini gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, araştırma yapmadan bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Çiçek, "Neticede bir sıfatımız var, sorumluluk taşıyoruz. Her mikrofon uzatıldığında bu konularda ayak üstü beyanda bulunmak bence çok doğru olmuyor. Sadece beyanat vermek değil vatandaşımız açısından da bilgi kirliğine sebebiyet verecek açıklamalardan kaçınmamız lazım." diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/fatih-cami-cuma-gunu-bombalanacakti--12810.htm