İaü Öğrencileri Uydu Fırlatımı İçin Nasa’ya Gidiyor

İaü Öğrencileri Uydu Fırlatımı İçin Nasa’ya Gidiyor
Tasarladıkları uyduyla Amerika Astronot Birliği ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın ortak yürüttüğü Uydu Yarışması'na davet edilen İstanbul...

Tasarladıkları uyduyla Amerika Astronot Birliği ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın ortak yürüttüğü Uydu Yarışması'na davet edilen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) öğrencileri, 10 Haziran'da gerçekleştirilecek uydu fırlatımı için ABD'nin Teksas eyaletine gidecek.

10 Haziran'da gerçekleştirilecek uydu fırlatımında yer alacak takım lideri ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Çağrı Temel, "Öncelikle buraya davet edilmek bizim için onur verici bir olaydı. Hedefimiz geliştirmiş olduğumuz uyduyu NASA bünyesinde başarılı bir şekilde fırlatmak. Bu alanda olumlu bir sonuç almak istiyoruz. Amerika Astronot Birliği ve NASA'nın ortak yürüttüğü "Uydu Yarışması'na katılarak iyi dereceyle ilk aşamayı tamamladık. NASA'nın davetiyle 10 Haziran'da Teksas'ta uydumuzu fırlatacağız. Araştırmalarımın sonucunda Türkiye'de çeşitli okullardan da katılım olduğunu gördüm. Biz de bu amaçla yola çıkacağız. Fikir ve çizimler tamamen bize ait. Yarışmaya dâhil olduktan sonra uydu için yapılması gerekenleri planlayıp uydunun yapım aşamasına ulaştık. Amerika Astronot Birliği ve NASA'nın birlikte yürüttüğü proje de bizden talepleri sunumları ve uydunun yapım aşamasına kadar her şeyi takip etmeleri yönündeydi. Şuan ilk aşamayı yüz üzerinden 90 alarak geçmiştik. İkinci sunumumuzu da 97 puan alarak başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Uydu fırlatımında ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz" diyen Temel, sosyal medyadan da konuyla ilgili destek ve tebrik mesajları aldıklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak:IHA