İbrahim Üzülmez: “Şampiyonluk için mutluyuz”

İbrahim Üzülmez: “Şampiyonluk için mutluyuz”
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Şampiyon oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında Ümraniyespor evinde Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu. Ümraniyespor galibiyetiyle normal sezonun bitimine 1 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'da teknik direktör İbrahim Üzülmez, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Sözlerine, "Çok mutluyuz arkadaşlar." diyerek başlayan Üzülmez, "Sezon başından itibaren kolay yollardan geçmedik. Süper Lig'e yükselişimizi böylesine önemli bir maçı kazanarak perçinlemek bizi çok mutlu etti. İyi bir takım olduğumuz hep söyledik. Yetenekli bir takımız ama bu yeterli değildi. Takım bütünlüğünü ortaya çıkarmaya çalıştık. Takım olarak çok çalıştık, emek verdik ve sonucunu aldık." şeklinde konuştu.

Rakipleri Ümraniyespor'un bu sezonki performansıyla dikkatleri çektiğini anlatan Üzülmez, "Biz onlara önemli bir pozisyon vermeden galip geldik. Bu başarının tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Camiamıza yakışan bu şampiyonluğu yaşattığımız için gururluyuz." ifadelerini kullandı.

“Başkan ile görüşmemiz olmadı”

İbrahim Üzülmez, yeni sezonda devam edip etmeyeceğiyle ilgili yöneltilen soru üzerine, "Başkanımızla görüşmemiz çok olmadı. Süper Lig'e yükselmeyi garantiledikten sonra oturup konuşuruz diye düşündük. Artık bittiğine göre, hafta içi oturur ve konuşuruz. Benimle sözleşme yapılır ama kadro mühendisliği de iyi yapılmalı. Çaykur Rizespor'un Süper Lig'de hedefleri olması gerekir. Başkanımızla oturup, kendi şartlarımdan daha çok, nasıl bir kadro yapabileceğimiz konusunu konuşmak istiyorum. Benim açımdan sıkıntı yok." cevabını verdi.

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Çaykur Rizespor'a sahasında 1-0 yenilen Ümraniyespor'un teknik direktörü Bayram Bektaş, alınan sonuç nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bayram Bektaş, "Kendi sahamızda istediğimiz skoru elde edemedik. En önemli noktalarda, sonuca gidecek final paslarında çok acemice davrandık." dedi.

Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'u tebrik eden Bektaş, "İyi kapanarak, kontra atak futboluyla maçı kazanmayı bildiler. Ancak gol sırasında futbolcumuz kafası yarılmış şekilde yerde yatıyordu. Hakemin daha duyarlı davranmasını beklerdik. Rakip takım da topu dışarı gönderebilirdi. Futbolcu psikolojisi. Vurdu ve golü attı." diye konuştu.

Ligin normal bölümündeki son maçlarını oynayıp, play-off etabına odaklanacaklarının altını çizen Bayram Bektaş, "Benim üzüldüğüm nokta, İbrahimin Akdağ'ın direkt kırmızı kart görmesi. Pozisyonu görmedim ve umarım art niyetli bir hareketi yoktur. Çünkü 2 maç ceza alırsa bu play-off etabına da yansıyacak. Her futbolcumuza ihtiyacımız var. Artık play-off etabına bakacağız. Umarım orada istediğimiz futbolu oynayıp, sonuçları alarak biz de çıkarız." değerlendirmesinde bulundu.