İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon Suriyeli'nin vatandaşlığa alınacağı sözlerine tepki...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 milyon Suriyeli'nin vatandaşlığa alınacağı sözlerine tepki göstererek "Beni bağışlayın ancak şeytan aklı böyle olur. "Suriyeli 4 milyon kişiyi bunlar vatandaş yapacak" diyor Öyle tehlikeli bir yere çomak sokuyor ki inanın bu toplumun düşmanı olsanız böyle yapmazsınız" dedi.

Pazar kahvaltısında Trabzon'da Türk Mühendisleri ve Mimarlar Odalar Birliği (TMMOB) Trabzon Bileşenleri ve Odaları ile bir araya gelen Bakan Soylu, bir konuşma yaptı.

"Artık burası herkesin istediği gibi han kurabileceği bir yer olmayacak"

Sivil toplum örgütü adı altında Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı fitne örgütleri olduğuna dikkat çeken Soylu "Neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Türkiye'de birçok faaliyetler içeresinde bulunan, uluslararası faaliyetler içerisinde bulunanların neler yapmak istediklerini ve nasıl kendi ülkeleri tarafından yönlendirildiklerini, aslında onların bir STÖ hüviyetinde bir devlet kuruluşu olduklarını bildiğim için çok net ifade etmek istiyorum. Örneğin Almanya'nın Türkiye'deki, Amerika'nın, İngiltere'nin Türkiye'deki STÖ'lerinin insani yardım çerçevesinde Türkiye'ye gelmektedirler. Biz insani yardıma elbette "evet" deriz. Ama yaptığımız bütün araştırmalarda bilmenizi isterim ki etrafımızdaki coğrafyada oyun kurmaya çalışan dış dünyanın en büyük aparatları Türkiye'deki onların sözde sivil toplum örgütleridir. Yıllardan beri buna alıştırdılar. Siyaseti suçlayarak dokunulmazlık zırhı kuşandılar. Kendilerini istedikleri yerde konumlandırdılar. Para transferlerinden, çalıştırdıkları insanlara kadar bir çok şeyin sabıkalı olduğu, tamamen toplum mühendisliği yaptığını, Türkiye üzerinde bütün yerlerde sadece ve sadece onların elemanlarının bazılarının gizli servis elemanı olarak çalıştıklarını tespit etmenin hayal kırıklığı içindeyiz. Atıkları adımları kontrol etmemiz gereken bir anlayışımız var. Sadece yardım kuruluşu çerçevesinde olanlar değil, hem PKK'yı destekleyenler, terör örgütlerine destek sağlıyorlar. Bir yardım derneğine bakıyorsunuz, geçen yıl hiç yardım almamış bir yılda 700 Bin doların, Bir milyon doların üzerine çıkmış. Bu yardımların nereye ve hangi amaç için oluşturulduğu da belli değil. Hemen bastığınızda terör örgütünün sesi çıkıyor. Bastığınız zaman terör örgütünün sözde siyasi partisinin sesi çıkıyor, milletvekillerinin sesi çıkıyor. "Bunlar çocuk örgütü" diye. Çocuk örgütü dedikleri 13 yaşındaki kızlarımızı dağ transfer etmek için yönlendirilen ve lojistiği onlar tarafından hazırlanan örgütler. Artık burası herkesin istediği gibi han kurabileceği bir yer olmayacak. En son konsolosun kendi evinde çıkan belgeler ve bu ülkede karıştırdığı haltlar hep birlikte hem de uzun yıllardan beri bir fitne müessesi olarak orada bir şekilde durmaktadır" diye konuştu.

"Kandile gidip gelenleri bilmediğimizi mi zannediyorlar ?"

Soylu, ülkede din adamı görünümünde, gazete kılığında ajanlık yapanlar olduğuna dikkat çekerek "Şırnak'tan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen, elinde Apo posterleri olan PKK sözcülerinin kitapları olan, haber taşıma mantığı ortaya koyan bir kişi daha alındı. Din adamı görünümünde, gazeteci kılığında bu ülkede yaptıklarını tek tek biliyorum. Ajanlık yapıyor. Bir tanesi yine büyük ülkenin İstanbul'daki konsolosluğunda günlerce korundu ve muhafaza edildi. Ülkemizin gizli belgelerini, bilgilerinin içinde bulunduğu bir takım dokümanlara ulaşmak için o bağlı bulunduğu ajanlığını yaptığı ülkenin insanları ile irtibat kurmak için kendini konumlandırmış. Önemli bir kişi ki aylarca onu konsoloslukta sakladılar, muhafaza ettiler. Buradan Kandil'e gidip geldiklerini bilmediğimizi mi ? zannediyorlar. PYD'den PKK'ya sızdırılan silahları bilmediğimizi mi zannediyorlar ? Türkiye Cumhuriyetini hiçbir şeyden haberi olmayan bir devlet mi zannediyorlar ? Türkiye Cumhuriyeti devletine saygı duymayan, bu toprağa bu devlete saygı duymayan herkese hukukumuz ve demokrasimiz içinde gerekli müdahaleyi yapacağımızı bu konuda Türkiye'nin çekimser davranmayacağını, sonucu ne olursa olsun nereye giderse gitsin, bu ülkenin özgürlüğüne ve hüviyetine halel getirmeyeceğimizi sizin ve aziz milletimizin huzurunda bir kez daha söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Alınan kararın Türkiye-ABD açısından sıkıntılı olduğunu bildirdik"

ABD'nin THY uçakları ile ilgili aldığı kararla ilgili ise Soylu "Amerikan Güvenlik Bakanı ile 45 dakikalık görüşme yaptık. Bunun son derece yanlış olduğunu, hem Londra Havalimanı, hem Frankfurt Havalimanı'ndan bizim havalimanımızın çok güvenli olduğunu, bu alanın kararının dostluk açısından sıkıntı olacağını bildirdik. Dışişleri Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız da bildirdi. Bugüne kadar kendi aparatları ile bu ülke üzerinde oyun kurmaya çalıştılar. Onlara göre Türkiye'de bir imalat hatası olmuştur" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı da eleştiren Soylu, şunları söyledi:

"Bakın fitneye, Diyarbakır'da kim var. Kürt kardeşlerimiz. Bakın fitneye. Beni bağışlayın ancak şeytan aklı böyle olur. Orada söylediği söz şu diyor ki, "Suriyeli 4 milyon kişiyi bunlar vatandaş yapacak" Öyle tehlikeli bir yere çomak sokuyor ki inanın bu toplumun düşmanı olsanız böyle yapmazsınız. Oradan Kürt kardeşlerimize, Arap-Kürt düşmanlığı üzerinden bir şey üretebilir miyim diye bir şey yapıyor. Biz oraya gidiyoruz ne anlatıyoruz. Sen ne anlatıyorsun. Biz bu coğrafyanın kardeş olduğunu anlatıyorum. Biz insanız. 600 yıl bu coğrafyada aynı sancak altında yaşadık. Orada ki vatandaşlarımıza diyoruz ki, "Sizin 13 yaşındaki kızlarınızı dağa götürenlerden hesap sormaya geldik" diyoruz. "Eğer beceremiyorsak bize haram olsun" diyoruz. Sen bir ana muhalefet lideri bunu orada tahkim edeceğine, kuvvetlendireceğine başka bir çabayı oraya sokmaya çalışarak aslında bu fitneyi oraya sokmaya çalışıyorsun. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi ? CHP'li kardeşlerime rica ediyorum. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Oradaki kardeşlerimize açık çık söyledik. Şu Kandil'deki hangi birinin hayatta yaşadıkları size uyuyor. Size ıstırap çektiriyorlar, Ankara'da ve Avrupa'da ki kumarhaneden çıkmıyor. Başka haltları yiyorlar. Bunların hepsini biliyoruz. Belediye başkanı seçiyorsunuz, belediyeye uğramıyor. "Biz de şu yol nasıl olsun, şu hastane nasıl olsun?" diye uğraşıyoruz. Ahmet nasıl olsun, Mehmet nasıl olsun. Sonra onlar olacaklar Avrupa'nın cici çocukları biz olacağız kötü çocuklar öyle mi ?"

"Köy yolları ödeneklerini 3 katına çıkarıyoruz"

Soylu, Başbakan Binali Yıldırım'ın 51 vilayette talimat verdiğini belirterek "Köy yolları ödeneklerini 3 katına çıkarıyoruz. Köy yolları sıcak asfalt olacak. Yine büyükşehirde benzer çalışma içinde. Bunu bugün mü yapmalıydık. Terör harcayacağımız parayı, bu ülkenin ekonomisini darbelerden, krizlerden gördüğü zararı harcayacağı maliyetleri biz ülkemize çok rahat harcayabilme kabiliyetini sahip olurduk. İnanın bugün 20-25 bin dolarlar seviyelerindeydik" şeklinde konuştu.

"Kimin dostusunuz"

Ortadoğu'da Türkiye'nin gücünü eksitmeye çalışanlara da seslenen Soylu, "İstedikleri gibi bu bölgeyi dışarıdan yönetecekler. Tavşana "kaç" diyecekler, tazıya "tut" diyecekler. Herkesle ilgili ayrı fikir ortaya koyacaklar. Ondan sonra gelecekler yüz yüze biz teröre karşıyız. Ama PKK terörüne karşı değilsiniz. Doğru karşısınız ama PYD terörüne karşı değilsiniz. Beraber aynı elbiseleri giyip, aynı anlayışı ortaya koymaya çalışıyorsunuz. Sonra dostuz. Neyin dostusunuz ? Kimin dostusunuz ? Biz Bin 500 dolarlık bir ülke olduğumuz zaman dostumuzsunuz doğru ama 11 Bin dolar ve 25 bin dolar olduğumuz zaman dostumuz olmaktan uzaklaşıyorsunuz" diyerek ABD ve Rusya'ya tepkisini dile getirdi.

"Kandil de kalmayacak, PKK da kalmayacak"

Bakan Soylu, Hakkari İkiyaka'da süren terör operasyonları ile ilgili de bilgi vererek "Evlatlarımız İkiyaka bölgesine indirme yaptılar, sabahleyin. Gece çıkan çatışmada 19 terörist etkisiz hale getirildi. Bu kadar basit neresi olur ise olsun bilmenizi istiyorum ki bu terörle ilgili mücadele sadece PKK ile ilgili bir mücadele olduğunu düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz Türkiye'nin içerisini karıştırmaya çalışan güç odaklarını etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Bütün mühimmatlarını oraya yığsınlar, bilsinler ki Kandil de kalmayacak PKK da kalmayacak. Kardeşlerimiz büyük bir iman ve kuvvetle orada mücadele ediyorlar" dedi.

Uyuşturucu ile mücadele

"Daha çok işimiz var" diyen Soylu, uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehirdeki MOBESE'lerden, trafik meselesine kadar çok işimiz var. Hele uyuşturucu meselesine kadar çok işimiz var. İnanın bunun çok üzerinde duruyoruz. Kim olursa olsun. Bu lafı bilerek söylüyorum. Benim için uyuşturucu satıcısıyla terörist aynı kefededir. Uyuşturucu satıcılığı bu ülkenin ne milli değerlerine uyar, ne manevi değerlerini uyar. Anneleri görüyorum, Trabzon da öyle. Kimyasal ve sentetik uyuşturuculardan evlatlarını kaybeden ne olacağını bilmeyen deli divaneye dönen anneler görüyorum. Ben İçişleri Bakanlığı yapacağım böyle bir şey olmaz. Bu mesele en önemli çözmemiz gereken meselelerden birisidir. Yeni sistem kuruyoruz. Özellik uyuşturucu meselesinde 16 Nisan'dan sonra bunu paylaşacağız. Herkes seferber olmalı. Bir uyuşturucu ile mücadele seferberliği ortaya koymamız lazım. Biz güvenlik açısından gereğini yerine getiririz ama vatandaşımızdan destek bekliyoruz. Bir gencimizi engellesek yeter. İşimiz çok."

Soylu, konuşmasının ardından Şalpazarı ilçesine hareket etti.

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

Kaynak:IHA