İçişleri Bakanlığı 1200 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları Başladı

İçişleri Bakanlığı 1200 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları Başladı
İçişleri Bakanlığı'nın 15'i Rize için olmak üzere ülke genelinde alımını gerçekleştireceği 1200 kişilik sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı.

İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilatı ile 81 İl Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri emrinde istihdam edilmek üzere 1200 boş pozisyonlara giriş (sözlü) sınavı ile toplam personel alımı yapılacak. Sınav başvuruları 21 Şubat 2019 Perşembe günü itibarıyla başladı. Başvurular 26 Şubat 2019 Salı günü saat 17.30 itibariyle sona erecek. Rize için açılan kadrolar şöyle: 1 adet Elektrik Elektronik Mühendisi, 1 adet Bilgisayar Teknikeri, 3 adet Elektrik Elektronik Teknisyeni, 3 adet lisans mezunu büro personeli ve 7 adet ön lisans mezunu büro personeli.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACAK?

İçişleri Bakanlığı toplamda 1200 kişilik kadro ile Merkez ve taşra teşkilatına alım yapacak. Bu bağlamda Arşiv Uzmanı, Şehir Plancısı, Harita Mühendisi, Harita teknikeri, Elektrik Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Elektrik Elektronik Teknisyeni ve Büro Personeli pozisyonlarında alım yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

İçişleri Bakanlığı Personel alımına başvurular başladı. Adaylar başvurularına Bugün ( 21 Şubat 2019 ) itibari ile başlayabilir ve en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını bakanlığın resmi internet sitesi olan www.icisleri.gov.tr adresinden Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için bulunan İş talep forumlarına KPSS puan türlerini kendilerine uygun olarak seçerek e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adayların mutlaka Alım pozisyonuna göre belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gibi nitelikler aranacak.İlgili ilan hakkında detaylara ulaşmak için ve ilanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ