İçişleri Bakanlığının İftar Genelgesini Hiçe Sayan Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi: Fotoğrafın Açısını Ayarlayamadık

İçişleri Bakanlığının İftar Genelgesini Hiçe Sayan Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi: Fotoğrafın Açısını Ayarlayamadık
İçişleri Bakanlığının iftar program yasağını hiçe sayarak muhtarlarla iftarda bir araya gelen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, kendini savundu. Çiftçi, Ramazanın verdiği yorgunluk ve stresle fotoğrafın açısını ayarlayamadıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ülke genelinde yasaklanan ve 81 il valiliğine gönderilen ramazanda uygulanacak tedbirleri içeren genelgeye aykırı davranarak muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, kendini savundu. Başkan Çiftçi, meselenin fotoğrafın açı meselesi olmadığını, meselenin virüsün bulaşma riskine karşı ülkede iftar programlarının yasak olduğunu hala anlamamış olacak ki belediyeye ait sosyal medya hesabından kendini savunduğu açıklamasında “Doğru açıyı tespit edemediğimiz bir fotoğrafı paylaştık” dedi.

Çayeli Belediyesinin sosyal medya hesaplarından dün akşam Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçinin muhtarlar iftar yemeğinde bir araya geldiğine ait yazı ve fotoğraflar paylaşıldı. İçişleri Bakanlığınca Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde iftar ve sahur programlarının yasaklanması nedeniyle vatandaşlar Başkan Çiftçi’ye tepki göstermiş ve toplumun önde gelen isimlerinin topluma örnek olmaları gerektiğini belirterek, vatandaşlara uygulanan cezai işlemlerin Çayeli Belediyesinin iftar programına katılanlara da uygulanmasını istemişti.

Çayeli Belediyesinin sosyal medya hesabından bu akşam paylaşılan videoda ise Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi kendini savunan bir açıklaması paylaşıldı. Ancak Başkan Çiftçi, yaptığının yanlış olduğunu ve İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı davrandığından hatasını kabul ederek kamuoyundan özür dileyeceğine paylaştıkları iftar programına ait fotoğrafın doğru açıdan olmadığını söyledi.

Çiftçi’nin açıklamasından satır başları şöyle:

“Dün akşam muhtarlarla beraber yapmış olduğumuz istişare toplantısının sonrasında akşam yemeğini, iftar demeye de korkuyoruz artık birlikte yememizin kamuoyuna yansıması ile oluşmuş olan bizi sevmeyen, bizim üzerimizden siyasete bunu alet etmek isteyenlere bir cevap vermeyi arzu ettim. Bu vesileyle benden mutlaka başkanımız bu konuya bir açıklama getirir diye de beklentisi olanlar var. Onların da bu beklentisini boşa çıkarmayayım.”

“Belediye çalışmalarının vermiş olduğu yorgunluk, Ramazanın vermiş olduğu açlığın da vermiş olduğu stresle beraber dün akşam muhtarlarımızla önemli bir görüşme yapma durumundaydık akabinde kamuoyuna vermiş olduğumuz fotoğraf biraz eleştiriye konuldu.”

“Muhtarların talepleri noktasında ilçemizde tek açık mekan olan hizmet içi kamuya ait bir kurum, bir sosyal tesis. Burada zaten bir hayırseverimizin de katkılarıyla orada sağlık çalışanlarımıza yemek organizasyonu yaptık. Dolayısıyla başka bir mekan olmadığı için sağlık çalışanlarının bulunduğu bir mekanda bir masayı da muhtarlarımızla beraber Çayeli Belediyesinin önümüzdeki günlerde yapacağı hizmetleri görüşmek üzere bir araya geldik.”

“Bizim geleneksel olarak yapmış olduğumuz bu tarz toplantılardan sonra yemek yenir veya çay içilir. Dolayısıyla Ramazan olması itibariyle biz iftar demiyoruz. Toplantının sonucunda bir araya gelmişken tekrar dağılıp evimize gideceğimize oraya girerken de hijyen kurallarına uyarak orada da belli mesafelerde oturarak fotoğraflarda doğru açıdan alınmış olsa daha net gözükecek. Bu tarz bir fotoğrafta farklı bir algı oluştu. Ve bunun üzerinden bizi eleştirmek, bizim şevkimizi, çalışma azmimizi kırmak, siyaseten bizi linç etmek için adeta dün gece bir operasyon yapıldı. Olabilir biz siyasetçiyiz. İnsanlar bizi eleştirebilir, bu onların en doğal hakkıdır.”

“Muhtarlarla beraber o stresle oradaki düzeni çok da dikkate almadan belki de fotoğrafla ilgili kısmını çok dikkate almadan, siyasetçiyiz bulunduğumuz ortamı fotoğraflandırmak, bununla ilgili çalışmamızı istişarelerimizi kamuoyuyla paylaşmak durumundayız. Yani biz değerli hemşehrilerimizle ve çalışanlarımızla zaman zaman bir araya geliyoruz.”

“Evet stresli anlarımızda farkında olmadan yapmış olduğumuz ama açıyı tespit edemediğimiz bir fotoğrafı paylaştığımızda hurra biz başkanı linç edelim yani başkanın evet belki olurda ramazanın yorgunluğu, iftarın getirdiği şey içinde bulunduğumuz muhtarlarla sohbetimiz gözümüzden kaçmış olabilir. Biz de insanız, bizde etten kemikten yapılmışız. Biz toplumda fedakarlık yapması gereken kişileriz. Sağlık çalışanları malumunuz hastanelerde fedakarca hastalara temas ediyorlar. Bizde yeri geldiğinde bu riskleri almak zorundayız. Yani bu riskleri alırken de şunu söylüyoruz Çayelili hemşehrilerimiz için bir İsmail değil bin İsmail feda olsun. Diyoruz bizi daha anlamlı konularda uyarın linç etmeye çalışmayın. Neticede bizde bu şehrin evladıyız yanılmış olabiliriz. Farkında olmadan açıyı ayarlamayabiliriz”

cayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(3)-001.jpgcayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(1)-002.jpgcayeli-belediye-baskani-ciftci,-tum-yasaklari-iftarla-birlikte-cignedi-(4)-002.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Çayeli Belediye Başkanı Çiftçi, Tüm Yasakları İftarda Çiğnedi