İDAK'tan Vali Bektaş'a Ziyaret

İDAK'tan Vali Bektaş'a Ziyaret
İkizdere Kaymakamlığı tarafından bölgedeki doğal olaylara kısa sürede müdahale etmek amacıyla kurulan İkizdere Arama Kurtarma Ekibi (İDAK) Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Bölgedeki doğal olaylara kısa sürede müdahale etmek için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar himayesinde oluşturulan İkizdere Arama Kurtarma Ekibi (İDAK), Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a makamında ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk da hazır bulundu.

İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; “Karadeniz Bölgesi sürekli yağış alan bir bölge. Ayrıca ilçemiz coğrafi yapısı gereği çığ ve heyelan olaylarının sıklıkla yaşandığı bir yer. İlçemizde oluşabilecek bir doğal afete en kısa sürede müdahale edebilmek için İDAK’ı kurduk. Ekipte görev alan 11 kişinin bir kısmı kamu görevlisi, çoğunluğu ise İkizdere’de esnaflık yapmakta olan arkadaşlar. İDAK hiçbir maddi karşılık beklemeden, tamamen gönüllülük esasıyla oluşturulan bir arama kurtarma ekibidir” dedi ve gerçekleştirilen faaliyetlerin Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile koordineli olarak yürütüldüğünü ifade etti.

ikizdere-arama-kurtarma-ekibi-(idak)-rize-valisi-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-1.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, son yıllarda Türkiye’de arama ve kurtarma ekiplerinin uluslararası standartlara kavuştuğunu belirterek; “Su nimettir,  su berekettir. Rize suyun her halini yaşayan bir ilimiz. Zaman zaman sel halini, taşkın halini, heyelan halini ve çığ halini yaşamakta. Bu durumlarda meydana gelen afetlerde arama kurtarma çalışmalarının bilinçli bir biçimde yürütülmesi, halkın afetler konusunda bilinçlendirilmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması büyük önem taşıyor. Sizler hizmetleri yürütürken, yeri geliyor kendi hayatınızdan ve ailenizden ödün vererek arama kurtarma faaliyetlerine katılıyorsunuz. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Bektaş, Rize’deki arama kurtarma ekiplerine imkanlar ölçüsünde teknik ekipman konusunda destek sağlandığını belirterek; “Varlığınız bizim için çok önemli ama gönül ister ki afetler yaşanmasın ve sizlere hiç ihtiyaç duymayalım” dedi ve ekibe çalışmalarında başarılar diledi.  

ikizdere-arama-kurtarma-ekibi-(idak)-rize-valisi-erdogan-bektas’i-makaminda-ziyaret-etti-2.jpg