İdlib Kampındaki Çocuklar İçin Seferber Oldular

İdlib Kampındaki Çocuklar İçin Seferber Oldular
Tokat'ın Turhal ilçesinde bir araya gelen kadınlar, kış mevsimi dolayısıyla Suriyeli ihtiyaç sahibi çocuklar için kazak, bere, eldiven, atkı ve hırka...

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir araya gelen kadınlar, kış mevsimi dolayısıyla Suriyeli ihtiyaç sahibi çocuklar için kazak, bere, eldiven, atkı ve hırka ördü.

Tokat İnsani Yardım Vakıf (İHH) Kadın Kolları ile Turhal Belediyesi Hanımeli ve Kültür Sanat Merkezi İdlib kampındaki çocuklar için seferber oldu. Suriye'nin İdlib kentindeki kampta barındırılan çocuklar için harekete geçen kadınlar "Çocuklar üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya yoğun ilgi gösteren Turhallı hanımlar, kazak, bere, atkı, eldiven ve çorap ördü. Kampanyayı destek veren Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezinde kadınların dokumuş oldukları kışlık kıyafetleri Suriye'nin İdlib kentinde bulunan çocuklara göndereceklerini söyledi.

"BU YIL 3. KIŞ OLDU"

İHH ve Kızılay aracılığıyla daha önceden de yardımda bulunduklarını belirten Bekler, soğuk kış günlerinin etkisini göstermesiyle birlikte sadece kış ayının Türkiye'ye değil Suriye'yi de etkilediğini belirterek, "Suriye'deki iç savaş bu yıl üçüncü kışını yaşıyor. Çetin geçen kış şartlarının en büyük mağduru, savaşta olduğu gibi, yine çocuklar. Kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte oradaki yetim çocuklara dokuma kıyafetler göndermeyi uygun bulduk. Kampanyada emeği geçen hanımlara teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek isteyen kişiler Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezine başvurarak yardımda bulunabilirler" dedi.

Tokat İHH Kadın Kolları Temsilcisi Arzu Çağlar, Suriye'deki kamplar için örgü kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Çocukların üşümemesi için yüreğimiz ve nefesimizle sıcaklığımızı göndermek istedik" diye konuştu.

İdlib Kampındaki Çocuklar İçin Seferber Oldular

İdlib Kampındaki Çocuklar İçin Seferber Oldular

Kaynak:IHA