İeü’ye ‘Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite’ Ödülü

İeü’ye ‘Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite’ Ödülü
Kadın-erkek eşitliği ve kadına şiddetle mücadele konularında birçok örnek projeye imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesine (İEÜ), İstanbul'dan ödül geldi.

Kadın-erkek eşitliği ve kadına şiddetle mücadele konularında birçok örnek projeye imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesine (İEÜ), İstanbul'dan ödül geldi. Lider Kadın Paneli ve Ödüllerinde İEÜ, "Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite" ödülüne layık görüldü.

Kadın-erkek eşitliğine yönelik üniversite genelinde stratejik plan hazırlayan, yapılan tüm çalışmaların envanterini çıkaran, gençlerde farkındalığı artırmak adına eğitim programlarında derslere yer veren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), başarılı çalışmaların karşılığını aldı. Koç Üniversitesi ile Ekonomi Gazetesinin stratejik ortaklığında düzenlenen Lider Kadın Paneli ve Ödüllerinde İEÜ, "Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite" ödülünü aldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi EKOKAM Müdürü Prof. Dr. Gönül Dinç Horasan, toplumsal faydayı temel alan çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Horasan, "Sadece üniversite bünyesinde projeler geliştirmekle kalmıyor, diğer kurumlarla iş birliğini artıracak adımlar da atıyoruz. Geçtiğimiz dönemde bir çalıştay düzenleyerek, üniversiteler bünyesinde faaliyet gösteren kadın merkezlerinin yöneticileriyle buluştuk. Bu çalıştay, iş birliğinin artması adına örnek bir adımdı. Bunun yanı sıra üniversitemiz içinde, çok geniş bir envanter çalışması başlattık. Bugüne kadar atılan adımları ve bundan sonra yapılabilecek projeleri tek tek belirleyerek sağlam bir zemine oturttuk" dedi.

Prof. Dr. Horasan, üniversite genelinde, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı farkındalığı artırmayı amaçlayan bir planı da uygulamaya başladıklarını ifade etti.

İeü’ye ‘Kadınların Geleceğini Güçlendiren Üniversite’ Ödülü

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.