İkbu’dan Sosyal Medya Bursu

İkbu’dan Sosyal Medya Bursu
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni en iyi anlatan sosyal medya paylaşımının sahibi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi için yüzde 50 burs kazanacak.

- İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni en iyi anlatan sosyal medya paylaşımının sahibi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi için yüzde 50 burs kazanacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya ortamlarında ‘#ikbuluolmakistiyorum’, ‘#ikbusosyalmedyabursu’ ve ‘#ikbudanmezunolunca’ hashtagleri ile paylaşım yapan bir öğrenci adayına burs verecek. 24 Nisan tarihinde başlayan ve üniversite tercihi dönemine kadar devam edecek olan yarışmanın sonunda adayların paylaşımları öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. http://www.facebook.com/KemerburgazUniversitesi veya http://www.sosyalmedyabursu.com adresindeki "Sosyal Medya Bursu" uygulamasından başvurulacak yarışmada kullanıcılar, kendi sosyal medya hesaplarından İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni en iyi anlatan mesaj, ileti, görsel ve videolar paylaşacak. Yarışma sonucunda ise bir öğrenci 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde lisans eğitimi için yüzde 50 burs kazanacak.

MESAJINI YAY BURSUNU KAP

Sosyal medya bursunu İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ni kazanan bir öğrenciye vereceklerini belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “Üniversitemizi en iyi ve en çok anlatan öğrenci adayımıza burs vermek istedik ve sosyal medya bursunu geliştirdik. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya ortamlarında üniversitemizle ilgili en güzel anlatımı yapan öğrenciyi arıyoruz. Değerlendirme için öğretim üyelerimizden oluşan bir jüri belirledik. Üniversite tercih döneminin sonuna kadar devam edecek süre zarfında en güzel paylaşımı yapan bir kişiye yüzde 50 burs vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “Sosyal medya bursumuzun miktarı, üniversitemizdeki ilk yılın öğrenim ücretinin yüzde 50’si olacak. Öğrencinin, üniversitemizi ücretli ya da yüzde 50 burslu kazanması durumunda, o ücretin yarısını ilk yıl için almayacağız. Şayet bu ödül tam burslu bir öğrencimiz tarafından kazanılırsa kendisine 9 ay boyunca 500 TL burs vereceğiz” dedi.

“GENÇLERİ ANLAYABİLMEK İÇİN”

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi olarak değişen ve gelişen iletişim ortamları ile birlikte sosyal medyaya çok önem verdiklerini belirten Üçtuğ, “İletişim araçları bizim çocukluğumuzdan bu yana çok değişim gösterdi ve özellikle son yıllarda bu değişim hızı oldukça arttı. Bugün artık gençler arasında klasik iletişim yöntemleri revaçta değil ve sosyal medyayı çok fazla kullanıyorlar. Ben de kendi öğrencilerimle Facebook üzerinden konuşuyorum ve haberleşiyorum. Gençleri anlayabilmek için onların bulunduğu ortamlarda olmayız” şeklinde konuştu.