İki hemşire hastanede evlendi!

İki hemşire hastanede evlendi!
Aynı hastanede 3 yıldır çalışan hemşireler hastanenin konferans salonunda düzenlenen nikah töreniyle evliliğe ilk adımı attılar.

Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Reanimasyon Servisi'nde üç yıldır görev yapan hemşireler Mehmet Ergün (26) ile Berat Holta (25) birbirlerine aşık olunca evlenmeye karar verdi.

Genç çiftler için hastanenin konferans solonunda nikah töreni düzenlendi.

Çiftin şahitliğini Hastane Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş ve Hastane Başhemşiresi Sabiha Şirin yaptı.

Ancak damat erkek hemşire olunca törende ilginç anlar yaşandı.

NİKAH MEMURUNUN ZOR ANLARI

Salona giren nikah memuru davetlileri selamladıktan sonra hastane ortamında nikah akdi gerçekleştirmenin tuhaf olduğunu belirterek, ''Gelin de, damat da doktor yanlış hatırlamıyorsam'' dedi.

Başhekim Odabaş, yanlışlığı 'ikisi de hemşire' diyerek düzeltmeye çalıştı.

Ancak nikah memuru, yine yanlışına devam ederek, bu seferde damadın doktor, gelinin de hemşire olduğunu kaydetti.

'HEMŞİRE HANIM' DİYE SESLENİNCE ÖNCE DAMAT KARŞILIK VERİYOR

Bu sefer başhekim esprili bir şekilde, ''Servisin kapısından hemşire hanım diye seslendiğimizde hemen damat kapıya koşarak bize cevap veriyor. İkisini de hemşire hanım diye çağırıyorum. Önce damat çıkıyor. Yine hemşire hanım diye çağırıyorum bu defa gelin çıkıyor'' diyerek gülümsedi.

Nikah kıyılırken atılan imzalardan sonra salondaki hastane personeli alkış tuttu.

Bu sefer damadın mesleğini doğru söyleyen nikah memuru, alkışlarda bir dengesizlik olduğunu, damadın erkek hemşire olmasından dolayı daha çok alkışlandığına dikkat çekti.

Başhekim Odabaş, genç çifte bir takım öğütlerde bulunduktan sonra, aile cüzdanını geline verdi.

AYNI ORTAMI PAYLAŞAN ÇİFT BU DURUMU AVANTAJA DÖNÜŞTÜRECEK

Mehmet ve Berat Ergün çifti, yaptıkları açıklamada, hastanenin Reanimasyon servisinde tanıştıklarını, arkadaşlıklarının bir süre sonra ciddiye dönüştüğünü söyledi.

Kişinin eşi ile aynı ortamda çalışmanın kimileri için dezavantaj olduğunu anımsatan genç çift, ''İkimiz de hemşireyiz. Bizim 3 yıllık bir arkadaşlığımız var. Hem iş hem de özel hayatımızı en iyi şekilde yürütüyoruz. Biz bunu avantaja çevirdik'' diye konuştu.