İki yaşında meme kanseri

İki yaşında meme kanseri
Kanada'da yaşayan Aliesha Hunter, iki yaşında meme kanserine yakalanarak şimdiye dek bu hastalığa yakalanan en genç insan oldu

İKİ YAŞINDA MEME KANSERİ OLDU

Toronto'da yaşayan küçük Aleisha'nın göğsünde henüz iki yaşındayken bir şişlik tespit edildi. Doktorların şişliğin nedenini tespit etmelerinin ardından meme ameliyatı geçirmesi gereken Aleisha, şimdi dört yaşında, kanseri yendi ve sağlığına kavuştu.

Aleisha, "Göğsümde kanser olduğunu biliyordum. Kanserin bazı insanların cennete gitmesine neden olduğunu da biliyordum, ama şimdi daha iyiyim" diyor. Annesi Melanie, kızının göğsündeki şişliğin nedenini öğrendiğinde şaşkına döndüğünü belirtiyor ve "Küçük bir sertlikti, bezelye büyüklüğünde. Zararsız bir kist olduğunu düşündüm" diye anlatıyor. Hastanedeki testlerin ardından yumru büyümeye devam etmiş ve Aleisha acı nedeniyle uyuyamaz hale gelmiş. Anne, "Doktorlar sebebi söylediğinde inanamadım. Başka testler de yaptılar ve sonuçta bunun meme kanseri olduğu ortaya çıktı.

MEME KANSERİNE YAKALANAN EN GENÇ KİŞİ

Şok oldum, inanamadım. Bu kadar küçük yaştaki bir çocukta meme kanseri olabileceğini hiç düşünmemiştim" Aleisha, hemen ameliyata alındı ve kanserin yayılıp yayılmadığını görmek üzere koltuk altından 16 lenf bezi alındı. Neyse ki sonuçlar temiz çıktı. Aliesha'nın kemoterapi ya da radyoterapi görmesi gerekmiyordu. Üç gün sonra taburcu edildi. Anne Melanie, "Bütün bu olan bitenler sırasında çok cesurdu" diyor. Daha önce meme kanserine yakalanan en genç kişi California'dan 10 yaşındaki Hannah Powell-Auslam idi. Meme kanseri genelde 30 yaş ve üstü kadınları etkiliyor.