İkinci Altın Baklava Film Festivali Sinemaseverleri Bir Araya Getiriyor

İkinci Altın Baklava Film Festivali Sinemaseverleri Bir Araya Getiriyor
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından yapılacak olan ve patenti alınan Altın Baklava Film Festivalinin ikincisi 27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından yapılacak olan ve patenti alınan Altın Baklava Film Festivalinin ikincisi 27-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Altın Portakal Film Yarışmasından sonra en büyük sükseyi toplayan Altın Baklava Film Festivalinin başlamasına sayılı günler kalırken, festivale olan ilgi ve heyecanda artıyor. İki gün sürecek olan ve bu yıl ikincisi yapılacak olan film festivali, sinemaseverleri bir araya getiriyor. Kurmaca ve belgesel kategorileri ile, 2. Altın Baklava Film Festivalinin başvuruları 18 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtildi. 2.Altın Baklava Film Festivali HKÜ'nün son teknoloji cihazlarına sahip Cep Sinemasında, film atölyeleriyle yapılacak. Yarışmanın, yurt içi ve yurt dışında okuyan bütün üniversite öğrencilerine açık olduğu belirtilirken, yarışmacılar filmlerinin hangi kategoride yarışacağını başvuru formunu doldururken belirtilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya, 2013 yılında ve sonrasında yapılmış olan 20 dakikadan kısa kurmaca ve belgesel filmler yer alacak. Daha önce başka yarışmalara katılmış ve ödül almış filmler yarışmaya katılabilirken, aynı yarışmacı birden çok filmle yarışmaya katılabiliyor. Filmler 18-25 Mayıs 2016 tarihleri arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesinin görevlendireceği ön eleme jürisi tarafından değerlendirilecek ve yarışmaya katılmaya hak kazanan filmler belirlenecek.Finalistler ve gösterim programına alınan kısa filmler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi web sitesinde ilan edilecek ve sahipleri ile irtibata geçilecek. Türkiye çapında katılım sağlanan festivalde, en güzel filmlerin kıyasıya yarışacağı ve en iyilerinin jüri kararı ile seçileceği bildirildi. 27.05.2016 tarihinde HKÜ 2. Altın Baklava Film Festivalinin gala gecesinin ve ödül töreninin yapılacağı da açıklandı.

Yarışma sonucu filmlerinde başarı gösteren filmler başarı ödülleri alacak. Belgesel ve Kurmaca kategorilerinde ayrı ayrı olarak başarı gösteren filmlerin birincilerine 5 bin TL, ikincilerine 2 bin TL, üçüncülerine ise bin 500 TL para ödülünün verileceği duyuruldu.

Kaynak:IHA