İkizdere Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası TİS’i İmzaladı

İkizdere Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası TİS’i İmzaladı
Rize’nin İkizdere ilçesinde İkizdere Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İkizdere Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ile Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca tarafından imza altına alınan sözleşmeyle ilgili Rize Şube Başkanı Alaca yaptığı açıklamada, işçilerin günlük ücretlerinde yüzde 50 artış gerçekleştirildiğini ve işçilerin ek kazanımlarla beraber önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, “Bir yıl süreli yapılan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretleri % 50 artışla 163 TL’ ye yükseltildi. Toplu iş sözleşmesine 52 günlük ilave tediye, devlet memurlarına ödenen aile ve çocuk yardımı eklendi. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki bayram yardımları 750 TL’ye yükseltildi. Toplu iş sözleşmesindeki diğer sosyal haklarda % 200 ile % 300 oranlarında artış sağlandı. Sözleşmenin imza altına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sözleşmenin üyelerimize ve ailelerine hayırlar getirmesini temenni ederim.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Karagöz ise personelin özlük haklarını iyileştirmek adına sendikal hakları olan toplu sözleşmeyi imza altına aldıklarını belirterek, personelin sürdürülebilir bir geçim sağlaması ve vatandaşların daha iyi ve kaliteli hizmet alması için personelin gelirlerinde önemli derecede iyileştirme yaptıklarını kaydetti.

Karagöz, ayrıca, sözleşmenin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

ikizdere-belediyesi-ile-hizmet-is-sendikasi-tis’i-imzaladi-(1).jpgikizdere-belediyesi-ile-hizmet-is-sendikasi-tis’i-imzaladi-(2).jpgikizdere-belediyesi-ile-hizmet-is-sendikasi-tis’i-imzaladi-(3).jpg