İkizdere'de Suluk Dağıtım Töreni Düzenlendi

İkizdere'de Suluk Dağıtım Töreni Düzenlendi
Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İkizdere ilçesindeki yaylalara suluk (sıvat)dağıtımı yapıldı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, hayvan popülasyonunun çok olduğu yaylalarda yaz aylarında yaşanabilecek kuraklık vb. doğal afetlerden meydana gelebilecek su ihtiyacını karşılamak üzere İkizdere ilçesindeki köy ve mahallelerin kullanımında olan yaylalara suluk (sıvat) dağıtımı gerçekleştirildi.

İkizdere Kaymakamı Hacı Kerim Meral, sulukların dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada, sulukların köy ve mahalle merkezlerine kurulmaması konusunda uyarıda bulunarak sıvatların yaylalarda hayvanların toplu olarak otlatıldığı yerlere kurulması gerektiğini belirtti.

İlçede hayvancılığın gelişmesi için Kaymakamlık olarak vatandaşlara imkanları oranında yardımcı olmaya çalıştıklarına vurgu yapan Kaymakam Meral, projenin amacına ulaşabilmesi için sulukların amacına uygun olarak kullanılması gerektiği ifade etti.

Kaymakam Meral, destekleri dolayısıyla Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç’e teşekkür etti.

rize-il-tarim-ve-orman-mudurlugu-tarafindan-ikizdere-ilcesindeki-yaylalara-suluk-sivatdagitimi-yapildi-2.jpgrize-il-tarim-ve-orman-mudurlugu-tarafindan-ikizdere-ilcesindeki-yaylalara-suluk-sivatdagitimi-yapildi-1.jpgrize-il-tarim-ve-orman-mudurlugu-tarafindan-ikizdere-ilcesindeki-yaylalara-suluk-sivatdagitimi-yapildi-3.jpgrize-il-tarim-ve-orman-mudurlugu-tarafindan-ikizdere-ilcesindeki-yaylalara-suluk-sivatdagitimi-yapildi-5.jpgrize-il-tarim-ve-orman-mudurlugu-tarafindan-ikizdere-ilcesindeki-yaylalara-suluk-sivatdagitimi-yapildi-6.jpg