İkra Nur’un Ölü Bulunmasının Ardından

İkra Nur’un Ölü Bulunmasının Ardından
Giresun'un Bulancak ilçesinde 4 gün önce kaybolan 7 yaşındaki İkra Nur Tirsi'nin Adaköy Deresi'nde cansız bedeni bulundu.

İlçenin İcilli köyünde 4 gün önce sığır otlatmakta olan amcasının yanına gitmek için arkadaşlarından ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan İkra Nur Türsi'nin (7) cansız bedenine Adaköy Deresi’nde ulaşıldı.

İcilli köyünde 27 Haziran Cumartesi akşamı evine dönmeyen İkra Nur'un ailesinin ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarına bugün saat 06.00'dan itibaren devam edildi.

Arama çalışmalarına, altışar kişilik JÖH ve asayiş timi, AFAD ve AKUT ekipleri, bir iz takip köpek timi, bir kadavra köpeği, 170 personel ile kayıp çocuğun yakın akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

Ekiplerin çalışması sonucu İkra Nur'un cesedi, İcilli köyünün yaklaşık 4 kilometre aşağısındaki dere yatağında bulundu.

 

Cesedin üzerinde kıyafetleri duruyordu

Olay yerinde Bulancak Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı ilk incelemenin ardından İkra Nur Tirsi'nin cesedi Giresun Prof. Dr. A.İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Küçük kızın cesedi, buradaki incelemenin ardından ölüm nedeninin tespiti için Trabzon Adli Tıp Kuruma gönderildi.

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde ise İkra Nur Tirsi'nin elbiselerinin hatta kulağındaki küpe ve ayakkabılarının dahi üzerinde olduğu öğrenildi. Tirsi'nin cesedin çürümeye evrilmesinden dolayı kaybolduğu günden itibaren öldüğü üzerinde duruluyor.

Jandarma ekipleri, olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.

 

İkra Nur Tirsi'nin ölü olarak bulunmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirten köylüler ise, "Bizim köyümüzde asla böyle bir olay yaşanmamıştı. Bu olay hepimizi derinden üzdü. Büyük bir umutla sağlıklı bulunacağını beklerken, şok olduk. Bundan sonraki bizi teselli edecek tek şey kimin ya da kimlerin yaptığının ortaya çıkartılması olacaktır. Her kim yaptıysa en ağır şekilde cezanladırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 "Olayın tüm yönleriyle soruşturması savcılığımızca devam edecek" 

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu söyledi.

Savcılık marifetiyle soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğüne dikkati çeken Tuna, "O bölgede çok yönlü arama faaliyetleri 2 gündür devam ediyordu. Olayın tüm yönleriyle soruşturması savcılığımızca devam edecek." dedi.

Tuna, gazetecilerin İkra Nur'un ölümüne ilişkin bulgularla ilgili sorusuna, "Şu saatte söyleyeceğimiz her şey soruşturmanın selametine sakınca getirebilir. Bu konularla ilgili şu an yorum yapmamız doğru değil." yanıtını verdi.

Cesedin bulunduğu noktayla ilgili soru üzerine Tuna, İkra Nur'un cesedinin dere yatağında bulunduğunu anımsattı. Tuna, "Suyun içinde. Orada su derinliği çok fazla değil. Yüzeyle taban birbirine çok yakın." ifadesini kullandı.

Tuna, İkra Nur'u arama çalışmalarında canla başla çalışan herkese teşekkür etti.

İkra Nur’un Ölü Bulunmasının Ardından

İkra Nur’un Ölü Bulunmasının Ardından

İkra Nur’un Ölü Bulunmasının Ardından

ikra-nur-tirsi-giresun.jpgikra-nur-tirsi.jpg