İl Başkanı Avcı Afet Bölgesine Giderek Başsağlığı Diledi

İl Başkanı Avcı Afet Bölgesine Giderek Başsağlığı Diledi
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı Dün gece yoğun yağış sonrası afetin yaşandığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği Pazar İlçesi’nin Aktaş köyüne giderek afet sonrası çalışmaları inceledi. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

İl başkanı Muhammed Avcı berberindeki İl yönetim kurulu üyeleri, il genel  meclis başkanı Mehmet Kazancı, Pazar belediye başkanı Ahmet Basa ve AFAD il müdürü  Şakir kurkla birlikte bu sabah  afet’in yaşandığı Pazar Aktaş  köyüne gittiler. Avcı afet sonrası hayatını kaybeden Kemal Doğan ve Ümmiye Doğan’ın yakınlarına başsağlığı dileyerek yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Afet yerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

79-001.jpg

İl başkanı Avcı yaptığı açıklamada, “Maalesef dün geceki yağışla birlikte oluşan afet sonrasında üzücü bir olay yaşadık. iki hemşehrimiz hayatını kaybetmesi bizleri son derece üzdü.  Şu anda ilgili kurumlarımız olay yerinde çalışmalarına devam ediyor. Afet bölgesinde şu anda müdahale edilmesi gereken konular kalmışsa onlarla ilgili bir değerlendirme yapmak üzere bölgedeyiz. Buradaki en büyük üzüntümüz iki hemşehrimizin hayatını kaybetmesidir. Allah yakınlarına sabırlar versin.”  Dedi İl başkanı Avcı acılı ailenin yanlarında olduklarını ve herhangi bir sorun veya sıkıntıda yanlarında olacaklarını ifade etti.

12-011.jpg

İl başkanı Avcı ve berberindekiler Aktaş köyünün ardında bir başka heyelan yaşanan Pazar’ın merdivenli köyüne giderek incelemelerde bulundular. Burada can kaybının olmadığı fakat heyelan sonrası bir evin tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtilerek yapılan tespitler sonrasın da evde oturulur ya da oturulmaz raporu doğrultusunda çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

78-001.jpg