İl Başkanı Avcı: "Askı Süresi Sona Eriyor”

İl Başkanı Avcı: "Askı Süresi Sona Eriyor”
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, seçmenlere 16 Nisan’da yapılacak referandum için askı sürelerinin 26 Şubat'ta sona ereceği uyarısında bulundu.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum için askı sürelerinin 26 Şubat 2017 tarihinde sona ereceğini belirterek, oy kullanacak vatandaşların seçmen listelerinde kendi kayıtlarının olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

İl Başkanı Avcı, milli iradenin tecelli edeceği tek adresin sandık olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceği için yapılacak bu önemli referandumda milli iradenin sandığa yansıması adına vatandaşlarımızın oylarını kontrol etmeleri ve tercihleri  doğrultusunda ülkemizin geleceği adına oylarını kullanması gerekiyor.” dedi.

Seçmen listelerinin geçtiğimiz hafta askıya çıktığını belirten Avcı, "16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkmıştı. Listeler 26 Şubat pazar günü askıdan indirilecek. Askı suresinde hafta sonu nüfus müdürlüğü, ilçe seçim kurulu ve muhtarlıklar hizmet verecektir. Sizlerin de seçmen kayıtlarınızı muhtarlıklara giderek veya (www.ysk.gov.tr) internet sitesinden kontrol etmenizi önemle rica ederim.  Zaman zaman seçmen listelerinde eski seçmenlerin kaydının olmadığını görüyoruz. hemşerilerimiz eğer bu takibi yaparlarsa oy kullanmada herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklar.” diye konuştu.