İl Başkanı Ayar: Yerel seçim aday adaylığı başvuru süreci başladı

İl Başkanı Ayar: Yerel seçim aday adaylığı başvuru süreci başladı
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yaptığı açıklamada, "Yerel seçim için aday adayı başvurularımızı 9-17 Kasım aralığında alarak, 19 Kasım'da ise 81 ilde elektronik ortamda teşkilat temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. Bu sürecin özelde ilimiz için genelde ise ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Aday adaylığı başvurularının nasıl yapılacağına dair de bilgi veren Ayar, "Aday adaylarımız İl Belediye Başkan aday adayı başvurularını bizzat yazılı olarak Genel Merkeze veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarımıza, İlçe ve Belde Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İl Başkanlıklarımıza veya İl Başkanlıklarımıza iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarımıza yapacaktır. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarımıza yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Adaylık için istifası zorunlu olan kişilerin de ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisini başvuru ekinde sunması gerektiğini belirten Ayar, "Başvuru esnasında ödenecek bağış miktarları; Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan 50.000 TL, İl Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan 30.000 TL, İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan 20.000 TL, Belde Belediye Başkanı Aday Adaylarımızdan 10.000 TL, İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarımızdan 5.000 TL bağış alınacaktır" dedi.

Kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adaylarından belirlenen bağış miktarının yarısını, engelli aday adaylarından ise dörtte birini alacaklarını açıklayan Ayar, "Başvuru için belirlenen bağışlar; tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazze'li kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden iletilecektir" ifadelerini kullandı.

Meclis üyesi aday adayı başvurularının 3 Aralık'a kadar devam edeceğini, belediye başkanı aday adaylığı başvuru sürecinin ise 17 Kasım 2023'te tamamlanacağını belirten Ayar, "19 Kasım Pazar günüde inşallah teşkilat temayül yoklamamızı elektronik ortamda icra edeceğiz" dedi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum