İl Başkanı Ayar'dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İl Başkanı Ayar'dan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle andını mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün İstiklal Marşının, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü kutlamaktayız. İstiklal mücadelesi verdiğimiz o çetin yıllarda tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin şahlanışına vesile olan kitleleri peşinden sürükleyen bu marşı milletimize kazandıran İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Her dizesiyle milletimizin duygularına tercüman olan ve vatan, millet, bağımsızlık, bayrak sevgisini büyük bir coşkuyla ifade ederek, ulusumuzun ortak sesi olan Mehmet Akif, o zorlu dönemi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın’ diyerek bize özetlemiştir. İstiklal Marşımızın arkasında, bir medeniyet ve milletin varoluş mücadelesi vardır. Milletimizin yedisinden yetmişe türlü imkansızlıklarla vatan toprağını işgalden korumak için ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek, şehadete koştuğu o dönemi destanlaştıran bu toprakları bize vatan kılmak için mücadele veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Her bir karışında bir tarih yatan bu kadim coğrafyanın emanetçileri olarak, bize düşen kutlu zaferlerle dolu tarihimizi unutmamak, unutturmamak, nesilden nesile aktarmak olmalıdır. Rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız inmesin, ezanlarımız susmasın diye verilen mücadeleler unutulmamalıdır. Bizi biz yapan ortak değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde vatanımız üzerinde kirli planları olanlara Rabbim fırsat vermesin. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi her zaman muhafaza etmeliyiz. Yüce Mevla birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle milli mücadelemizin mihenk taşı olan İstiklal Marşımızı kaleme alarak, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olan Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere İstiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum”

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum