İl Başkanı Deniz: “Emekli Çay Üreticilerini Mağdur Etmeyin”

İl Başkanı Deniz: “Emekli Çay Üreticilerini Mağdur Etmeyin”
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ziraat Odalarına kayıtlı çay üreticisi emeklilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı çalışmayan emeklilere 5 Bin TL ikramiyeyi alamayacak olmalarını eleştirerek, “Emekli çay üreticilerini mağdur etmeyin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ziraat Odalarına kayıtlı çay üreticisi emeklilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yerine verilecek ikramiyeden yararlanamayacak olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Verilecek ikramiyenin çalışan emeklilere ve çay çiftçisi emeklilere verilmeyecek olması anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır." dedi.

İl Başkanı Deniz açıklamasında, “Tarım sektörünün önemli bir kısmını oluşturan ve Ziraat Odalarına kayıtlı olan emekli çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çalışmayan emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiyeyi alamayacak. Bu durum bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de mağduriyetler yaşatacaktır. Bu durumun derhal düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Deniz, “Emekliler arasında ayrımcılık yaratılmamalıdır. Zaten emeklilerin büyük bir çoğunluğu 7.500 lira alıyor. Bu parayla emeklilerimiz geçinemiyor, bu nedenle çalışıyor. Şimdi verilecek ikramiyenin çalışan emeklilere ve çay çiftçisi emeklilere verilmeyecek olması anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Derhal düzeltilmelidir” diye konuştu.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum